Deadline (tv-program)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Deadline. (Se også artikler, som begynder med Deadline)
Adam Holm har været blandt tv-værterne i programmet Deadline.
Martin Krasnik, vært i flere perioder.
Hans J. WegnersDen runde stol er blandt interiøret i Deadline studiet.

Deadline er et dagligt nyhedsprogram på DR2, der bringer aktuelle sager i ind- og udland til debat ved at invitere eksperter og politikere i studiet. Programmet blev sendt første gang 5. februar 1998 og sendes alle dage kl. 22.30.

Programmet blev lanceret som Før Deadline og blev dengang sendt kl. 23. I weekenderne sendtes programmet Efter Deadline. I efteråret 1999 ændredes navnet til Deadline, og i august 2003 fik programmet ændret sendetid til kl. 22.30.

I 2006 lanceres 'lillesøsteren' Deadline 17:00, der produceres i samarbejde med TV-avisens redaktion. I modsætning til Deadlines sene udsendelse var 17-udgaven mere fokuseret på nyheder, men lagde derudover vægt på perspektivering af særligt kulturnyheder, udlandsnyheder og videnskabsstof, ligesom den i modsætning til Deadline 22:30 også rummede en vejrudsigt. Jesper Larsen og Anja Bo var de faste værter på Deadline 17:00. Programmet Deadline 17.00 blev lukket i 2013.

I en periode (2004-2014[kilde mangler]) blev der søndag aften sendt Deadline 2. sektion med særligt fokus på kulturstof. Jes Stein Pedersen var vært på dette frem til 2011.

Værter[redigér | redigér wikikode]

Nuværende værter:

Nuværende redaktionschef er Heidi Robdrup.

Tidligere værter[redigér | redigér wikikode]

Blandt de tidligere Deadline-værter er der en del, der igennem politik eller kommentatorvirksomhed har gjort sig bemærket. Blandt andre:

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]