Deadline (tv-program)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Adam Holm har været blandt tv-værterne i programmet Deadline.
Martin Krasnik, vært i flere perioder.
Hans J. WegnersDen runde stol er blandt interiøret i Deadline studiet.

Deadline er et dagligt nyhedsprogram på DR2, der bringer aktuelle sager i ind- og udland til debat ved at invitere eksperter og politikere i studiet. Programmet blev sendt første gang 5. februar 1998 og sendes alle dage kl. 22.30.

Programmet blev lanceret som Før Deadline, og blev dengang sendt kl. 23. I weekenderne sendtes programmet Efter Deadline. I efteråret 1999 ændredes navnet til Deadline, og i august 2003 fik programmet ændret sendetid til kl. 22.30.

I 2006 lanceres 'lillesøsteren' Deadline 17:00, der produceres i samarbejde med TV-avisens redaktion. I modsætning til Deadlines sene udsendelse er 17-udgaven mere fokuseret på nyheder, men lægger deruodver vægt på perspektivering af særligt kulturnyheder, udlandsnyheder og videnskabsstof, ligesom den i modsætning til Deadline 22:30 også rummer en vejrudsigt. Jesper Larsen og Anja Bo er de faste værter på Deadline 17:00. Programmet Deadline 17.00 blev dog lukket i 2013.

I en periode (2004-2014 [kilde mangler]) blev der søndag aften sendt Deadline 2. sektion, med særligt fokus på kulturstof. Jes Stein Pedersen var vært på dette frem til 2011.

Værter[redigér | redigér wikikode]

Nuværende værter:

Nuværende redaktionschef er Heidi Robdrup.

Tidligere værter[redigér | redigér wikikode]

Blandt de tidligere Deadline-værter er der en del, der igennem politik eller kommentatorvirksomhed har gjort sig bemærket. Blandt andet:

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]