Diskussion:Panda

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Er der nogle der ved hvorfor at man udryder pandaerne og deres levesteder??

Ifølge artiklen "Pandaen er tidligere blevet jaget på grund af sin pels, og krybskytter jager den fortsat som fødeemne og for pelsen. Der er dog høje straffe for at skyde en panda."
Så ligesom tigeren, elefanten og gorillaen trues pandaen pga. at rige turister fra vesten er villige til at betale mange penge for en levende panda og at krybskytter skyder dem for at få nogen at spise.
Sådan tror jeg i hvert fald det er. Prøv evt. at læse den engelske artikel om pandaen hvis du har mod på det. Der findes yderligere information. --Lhademmor 1. maj 2006 kl. 11:35 (CEST)


______________________________________________________________________________________________

til tidligere indlæg lagt herinde: man skyder ikke pandaer for at få noget at æde... -jeg tror ikke de smager særlig godt XD

de er truet pga de stadig forsvindende bambus-"skove", ud over at bambus-skovene bliver fældet går bambus nemlig også ud efter 30-50 år. når de så går ud går hele skoven ud på en gang og pandaerne, med de sarte maver, må nu gå på jagt efter nye bambus skove. de er også truet pga krybskytteri.

pandaerne lever typisk omkring Yangtze-floden og når floden går over sine bredder, kan pandaerne igen blive udsat for at deres bambus forsvinder...

det er ret vanskeligt at være en panda, når man kun har én favourit føde... pandaen spiser bambus skud om foråret, bladene om sommeren og stængler når der ikke er skud eller blade.

husk dog at det ikke kun er pga naturlige kræfter at pandaerne er truet, det er i høj grad krybskytternes skyld.. og de skide rige mennesker der skyder dem for at få trofæer..

red pandaerne støt wwf..-de gør et godt arbejde


mvh mie