Diskussion:Persontog

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Passagertog/persontog[redigér wikikode]

Det er vel ikke fejlagtigt at kalde det et passagertog? se f.eks. her: [1] (skrev Lcl (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Persontog er vist en ældre og oprindelige betegnelse (jf. ODS). Passagertoget må være et moderne ord, der er opstået sidenhen. --|EPO| COM: 28. nov 2009, 17:32 (CET)

Definition[redigér wikikode]

Er denne definition andet end en gang snik-snak? Et persontog er vel jernbanemateriel beregnet til persontransport (herunder evt. særskilt lokomotiv som trækkaft), som rent faktisk kører personførende, ikke som materieltog. --Madglad (diskussion) 9. maj 2016, 10:08 (CEST)