Diskussion:Piet Hein

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dette er diskussionssiden til diskussion om forbedringer af artiklen Piet Hein

Artikel-regler

Jeg antager, at man ikke må gengive blot et enkelt gruk uden tilladelse fra Piet Hein A/S - men er det OK at citere som f.eks. om katten, der var sin egen? --hansjorn 17. dec 2004 kl. 23:15 (CET)

Man må citere 10% af en bog. Og gruk er trykt som bøger.(Skrev Haabet (diskussion • bidrag) 18. dec 2004 kl. 00:02 (CET)‎. Husk at signere dine indlæg.)

Vrøvl, Haabet - der er ingen fast regel. Se Ophavsret#Citatretten. --Palnatoke 18. dec 2004 kl. 01:17 (CET)

Hovedbetydning[rediger kildetekst]

Her kan jeg ikke forstå, at en virkelig kendt dansker skal vige pladsen for en - for mig ukendt og ir-relevant hollænder. Vi befinder os på en dansk Wikipedia, så jeg vil i ramme alvor foreslå, at Piet Hein får ærespladsen - og der så i en fodnote henvises til andre med samme navn, men mindre betydning.

Idet jeg lige vil tilføje - fra den engelske wikipedia - at hans forfader har et mellemnavn, der kan løse problemet: Piet Pieterszoon Hein.

Så ved opslag på: Piet Hein føres man direkte til den danske - og i noten kan der jo henvises til den ældre under hans unikke navn. --hansjorn 18. dec 2004 kl. 00:01 (CET)

Enig, det er hermed lavet om. --Christian List 18. dec 2004 kl. 02:52 (CET)

Verdensborger?[rediger kildetekst]

Hvad menes der med at Piet Hein var verdensborger? --Palnatoke 22. jun 2005 kl. 14:33 (CEST)

Jeg må erkende, at jeg stod bag forfremmelsen af Hein til verdensborger - men jeg kan ærlig talt ikke huske anledningen. Andet end den, at han ikke blot var kendt i Danmark, han var ganske udbredt. Dernæst at han beherskede mange discipliner på højeste niveau. H.C. Andersen var også - efter min ringe mening - verdensborger, og jeg mener at Hein ligger tæt på ham. --hansjorn 22. jun 2005 kl. 21:29 (CEST)
De to begrundelser kan vel næppe være gyldige. Man kan være totalt ukendt og stadig være verdensborger, og der ligger ikke noget i begrebet om ens akademiske kundskaber. Den tyske artikel om begrebet kosmopolit (de:Kosmopolit), der er synonymt med verdensborger, har efter min bedste overbevisning rimelig styr på betydningen. Piet Hein er muligvis også verdensborger efter den definition, men det ved jeg for lidt om ham til at kunne afgøre.--Heelgrasper 22. jun 2005 kl. 21:38 (CEST)
dawiki burde egentlig have opslagene Verdensborger og Kosmopolit. --Martin 22. jun 2005 kl. 21:41 (CEST)
Ifølge hans hjemmeside http://www.piethein.dk/page/piet-hein-16/ er han blevet kaldt universalist men hvad han selv mener om det mangler vi kilder til. Da begrebet er uklart og vi ikke har kilder det dokumenterer om han opfattede sig som verdenborger eller universalist synes jeg vi skal fjerne omtale af det i artiklen. Kinamand (diskussion) 24. mar 2016, 21:12 (CET)