Diskussion:Politiken

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

Hvem er den Hermann Bing som påstås at være med-grundlægger af Politiken?

Navnet er mig totalt ubekendt, og søgning i Google giver kun et antal artikler som nævner ham netop i nærværende egenskab.

Med min sædvanlige mistænksomhed gætter jeg på at talen er om Herman Bang som netop på den tid var aktiv som journalist. Men selv om han skrev til Politiken, følger ikke nødvendigvis at han var med til at grundlægge denne avis.

Hvis min mistanke er velbegrundet, har vi her et afskrækkende eksempel på at en urigtig angivelse kan sprede sig i nettet.

Sebastjan 22 apr. 2004 kl. 10:05 CEST

Politiken.dk angiver Hermann Bing som en medgrundlægger. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 22. apr 2004 kl. 13:35 (CEST)

Tak! Jeg havde kigget mange steder - undtagen dér.

Sebastjan 22 apr. 2004 kl. 13:45 (CEST)

Højreorienteret vs. socialliberal[redigér wikikode]

Jeg ændrede følgende tekst i artiklen

Avisen ligger med sit socialliberale udgangspunkt længere til venstre på den politiske højre-venstre akse end de to øvrige landsdækkende morgenaviser Berlingske Tidende og Morgenavisen Jyllands-Posten der begge anses for at være højreorienterede/borgerlige.

til

"Avisen ligger med sit socialliberale udgangspunkt længere til venstre på den politiske højre-venstre akse end de to øvrige landsdækkende morgenaviser Berlingske Tidende og Morgenavisen Jyllands-Posten der begge anses for at være liberale/borgerlige.

idet, at hvis Politiken er socialliberal og ikke venstreorienteret, så er JP/Berlingeren liberale frem for højreorienterede.(skrev Trolle3000 (diskussion • bidrag) 22. aug 2010, 07:44. Husk at signere dine indlæg.)

tjah, begge dele er lige forkert i den forstand, at der er tale om egen opfattelse eller "original forskning" uden kildeangivelse. Vi har ikke lov til selv at foretage dens slags sammenligninger og bedømmelser og dokumentere dem her. Mvh --Sir48 (Thyge) 22. aug 2010, 07:48 (CEST)

Stavemåde[redigér wikikode]

Hvorfor staves Politiken kun med ét k, når "politikken" ifølge Retskrivningsordbogen skal staves med to?--Oz1cz (diskussion) 2. sep 2012, 20:21 (CEST)

Det gjorde grundlæggerne Hørup og Brandes helt bevidst for at skabe opmærksomhed om navnet, det står også grafisk klarere på en avisforside end formen med to k-er. --X (diskussion) 24. dec 2012, 03:30 (CET)