Diskussion:Poul Kjær Sørensen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Aarhus Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aarhus, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aarhus-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Henrettelsessted[rediger kildetekst]

Poul Kjær Sørensen blev ifølge Frihedsmuseets modstandsdatabase henrettet i Ryhaven - og ikke "på en åben gård, et militært terræn, sandsynligvis gården Birkelund på Fælledvej i Dragør" som ellers angivet i denne artikel. Reference: Opslag om Poul Kjær Sørensen i Frihedsmuseets modstandsdatabase (Skrev Tut Scribella (diskussion • bidrag) 23. mar 2016, 13:17. Husk at signere dine indlæg.)

Spørgsmål til Tut Scribella: Du har set det dokument, der omtales i databaseopslaget? --Madglad (diskussion) 23. mar 2016, 13:27 (CET)
til Madglad: Ja, og jeg er meget lydhør, hvis jeg har misforstået noget - undrede mig blot over det --Tut Scribella
Tja, jeg ved ikke noget, jeg kan kun se i databasen at der henvises til et dokument, der ligger i et arkiv. Så hvis du har set det dokument må dets oplysninger vel stå til troende. Hvor mon de forkerte oplysninger så stammer fra? --Madglad (diskussion) 23. mar 2016, 14:49 (CET)
I Wiki-artiklen, Den danske modstandsbevægelse, er det også angivet, at Sørensen blev henrettet i Ryvangen. Der udtrykkes imidlertid i en anden Wiki-artikel, Modstandsfolk som blev henrettet under 2. verdenskrig i Danmark, tvivl om, hvorvidt henrettelsen fandt sted i Ryvangen eller på gården Birkelund på Fælledvej i Dragør, idet der står "i Ryvangen eller gården Birkelund på Fælledvej i Dragør." Jeg går ud fra, at man må antage, at Nationalmuseet må være en tilpas troværdig kilde i denne henseende, men jeg undlader for en god ordens skyld at rette i artiklen desangående.
--DK-Scribella 23. mar 2016, 17:54 (CET)
Jeg troede at det var dokumentet http://dokreg.natmus.dk/Dokument.aspx?id=12201 du snakkede om. (Dokument, der henvises til i dit link). Det var det jeg mente da jeg skrev "Du har set det dokument".
I dit link til dokumentet/databasen står "Henrettet i Ryvangen". I http://modstand.natmus.dk/PersonBiografi.aspx?15208 omtales henrettelsesstedet som København. Men Tut Scribella, prøv at læse dette link som diskuterer stedet og bl.a. nævner "Sandsynligvis på gården Birkelund på Fælledvej 251 i Dragør.". --Madglad (diskussion) 23. mar 2016, 19:48 (CET)
Mange tak for hjælpen Madglad, godt at få belyst sagen --DK-Scribella 23. mar 2016, 20:18 (CET)