Diskussion:Provokeret abort

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Artículo bueno-blue.svg Artiklen Provokeret abort er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.

Stock post message.svg Huskeliste for Provokeret abort: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Udvid indledningen så den omfatter hele artiklen. Mvh. Nessumsaram (diskussion, 17. august 2017, kl 18:00 (CEST)
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Abort før 1973[redigér wikikode]

Mangler der ikke et afsnit om abort før den blev frigivet i 1973?

Claus Agerskov 25. jun 2008, 19:55 (CEST)

Fortrydelsepiller[redigér wikikode]

Har fjernet afsnittet om fortrydelsespiller, da dette ikke juridisk betragtes som abort. Desuden burde der være et afsnit om spiraler og p-piller for at være konsistent, idet effekten at befrugtede æg ikke fæstnes også forekommer ved disse metoder. - Søren Delövenbo Kongstad, 12 august 2008

Interresant at denne ændring blev omgjort uden begrundelse. Jeg vil ikke lege katten efter musen, men i stedet bede om retfærdiggørelse af inkludere et afsnit der strider mod den juridiske definitin af abort, og fejlagtigt kalder fortrydelsespiller for abortpiller. Som minimum må der komme en reference til der underbygger påstandene i afsnittet. - Søren Delövenbo Kongstad, 12 august 2008 Foregående to kommentarer og ændriger blev foretaget af flg Wikipedia bruger. Jeg beklager forvirringen.

Kongstad 12. aug 2008, 13:19 (CEST)
Det kan sagtens være at afsnittet skal revideres, men når ikke registrerede brugere popper forbi og sletter store afsnit uden forudgående debat har jeg som regel ikke de store problemer med at omgøre det.
Der er nogen diskussion om præparaterne kan betegnes som abortfremmende piller. Nogle abortmodstandere syntes de bør betegnes sådan da de forhindre det befrugtede æg i at sætte sig fast. Personligt syntes jeg ikke det er korrekt at betegne dem sådan, men når der er nogle der syntes det forholder sig sådan er det også et synspunkt der skal belyses. Det modsatte synspunkt burde klart også belyses. Rune X2 13. aug 2008, 11:01 (CEST)
Fair nok, Jeg harredigeret afsnittet i stedet for at slette det. Afsnittet stak ud, idet det i stor grad handlede om noget andet end emnet, og fordi det er inkonsistent at fremhæve kun en præventionsform. Jeg starter en artikel med nødprævention ud fra resterne af afsnittet.Kongstad 28. aug 2008, 20:58 (CEST)
I samme spor har jeg fjernet oplysningerne om antal solgte fortrydelsespiller fra abort i tal afsnittet.Kongstad 27. jul 2009, 10:36 (CEST)

Post abort syndrom[redigér wikikode]

Dette er endnu et kontroversielt afsnit. Jeg har ændret overskriften, så den ikke længere anvender et ladet begreb. Derudover har jeg prøvet at vise at der er delte meninger omkring negative psykologiske konsekvenser, ved at tilføje en reference. Jeg vaklede mellem at tilføje den nye references konklusion, men endte med i stedet at slette den oprindeliges konklusion. Dette fordi der i sagens natur er kontroverser om resultaterne, og når den ene undersøgelse er i direkte modstrid med den anden, virker det måske fjollet at citere specifikke resultater? Er der andre der har tankerom det? Kongstad 28. aug 2008, 21:35 (CEST)
Jeg har igen rdigeret i afsnittet omkring psykologiske konsekvenser. Post Abort syndrom er et ladet udtryk der ikke er generel konsesus om, der henvises nu til undersøgelser. Kongstad 23. mar 2011, 13:06 (CET)