Diskussion:Pseudovidenskabelige teorier om nordisk religion

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Folketro Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketro, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketro-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Pseudovidenskabelig?[rediger kildetekst]

Jeg synes ordet "pseudovidenskabelig" har en negativ, nedladende klang over sig, og jeg mener ikke den slags følelsesladede og subjektive klassificeringer hører hjemme på Wikipedia. Jeg opfatter nærmest selve brugen af ordet "pseudovidenskabelig" som værende pseudovidenskabelig i sig selv – eller i hvert fald ikke-videnskabelig. ;o)

Er der i denne artikel ikke snarere tale om videnskabelige teorier, som blot ikke har fundet særlig stor opbakning og/eller som ikke er underbygget nok? Eller kunne man eventuelt kalde dem "ikke-videnskabelige teorier"?

Kunne man ikke kalde artiklen for "Afviste teorier om nordisk religion" for at holde tonen mere neutral?

--Jhertel (diskussion) 6. jun 2012, 00:44 (CEST)

Kunne man ikke (også) overveje at flytte indholdet over i f.eks. artiklen Nordisk religion? Der er næppe nogen, der finder den på den nuværende plads. Vh. SorenRK (diskussion) 26. feb 2018, 23:30 (CET)
Enig. Den kunne evt. placeres under et afsnit om afviste teorier el.lign. Og så forkortes meget, da der jo netop ikke er tale om anerkendte teorier. En grund til, at det kunne være relevant på den måde at bevare indholdet og ikke bare slette det helt, er, at det så stadig er søgbart, men man ender på en side, der forklarer, at de pågældende teorier afvises af videnskaben. --Jhertel (diskussion) 27. feb 2018, 03:14 (CET)