Diskussion:Rætoromansk (sprog)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Navn og klassifikation[rediger kildetekst]

Der er rod i navnene og klassifikationen. Ethnologue har følgende om navnet: "Alternate names: Rhaeto-Romance, Rheto-Romance, Romanche, Romansh, Rumantsch"

Om klassifikationen: "Indo-European, Italic, Romance, Italo-Western, Western, Gallo-Iberian, Gallo-Romance, Gallo-Rhaetian, Rhaetian," jeg retter klassifikationen/Sprogstamme nu, så den stemmer med Ethnologue.

Efter jeg har rettet Sprogstamme/klassefikation i overensstemmelse med Ethnologue tror jeg Rætoromanske sprog skal hedde gallorætoromanske sprog, men jeg vil gerne høre andres mening. Jeg anser ihvertfald Ethnologue for at være Bibelen, når det drejer sig om sprog og klassifikation. Jeg læner mig altid op ad den.

Ethnologue har følgende grafiske fremstilling af sammenhængen mellem sprogene: Rhaetian, det betyder vist, at min fremstilling stadig har mangler. Iøvrigt stemmer deres fremstilling med vores omtale af ladin og friulisk her i artiklen. mvh Per (PerV) (diskussion) 15. maj 2016, 22:47 (CEST)[svar]

Hej PerV, hvordan skal sammenskrivningsforslaget øverst i artiklen forstås? Venlig hilsen --SorenRK (diskussion) 10. jul 2016, 21:36 (CEST)
Palnatoke har rettet det. Beklager at jeg ikke havde gennemskuet det. :-) --SorenRK (diskussion) 10. jul 2016, 23:21 (CEST)