Diskussion:Rødovre Station

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt S-tog. Projektet forsøger at koordinere artiklerne, der omhandler Københavns S-togsnet. Hvis dette har din interesse, kan du begynde at udvide nærværende artikel, eller tjekke ind på ovenstående link for at se, hvad du ellers kan lave.




Hvidovre Fjern[rediger kildetekst]

Er der en station, der hedder Hvidovre Fjern? Har aldrig set eller hørt om den før.. :-S --Hockeyindustrien 11. maj 2007 kl. 12:38 (CEST)

Ikke mig bekendt. Det er et område, der er navngivet internt i systemet. Der er tale om ud- og sammenfletningen mellem Vestbanen og den sydøstgående bane mod Godsbanegården og Lufthavnen. Der er dog vist et lille hus under højbanen mod København ved Hvidovre Station, hvor man tidligere styrede sporskifterne på denne bane. Huset indgik i en af Olsen-bandens film. --|EPO| 11. maj 2007 kl. 12:49 (CEST)
Jo der er en station, der hedder Hvidovre Fjern (forkortet Hif). Det lille hus hørte vist ved højbanen hørte vist til det der hed Valby rangerstation (ikke helt sikker på det). Hvidovre Fjern er en station af samme type som f.eks. Ølsemagle, nemlig en station til ekspedition af togene, men ikke uden gods- eller passagerekspedtionsanlæg. Artiklerne her handler meget om "stationer" i form af bygninger og perroner og det er da også det der publikumsmæssigt forstås ved en station. Men jernbaneteknisk (sikkerhedsmæssigt) deles jernbanen i fri bane og stationer. Hvidovre Nær (det der kaldes Hvidovre station) og Rødovre er formelt "holdesteder" (trinbrætter) på den fri bane på S-banen mellem Valby station og Glostrup station. "En station er et togekspeditionssted, der i hele eller dele af døgnet deltager i den sikkerhedsmæssige afvikling af toggangen". En station er dækket af indkørselssignaler (sådanne har Hvidovre fjern, men ikke Hvidovre Nær. Generelt ligger sporskifter altid på stationer (der findes dog stadig enkelte sidespor på fri bane). Fortsætter man fra Hvidovre fjern mod Københavns Lufthavn Kastrup (Cph) passerer man Kalvebod station (Klv) hvor den dobbeltsporede strækning fra København flettes sammen med dobbeltsporet fra vest. Tidligere stod betjeningsapparatet (Capp) til Hvidovre Fjern i stationsbygningen for Hvidovre (jeg tror det er der stadigvæk), men stationen er i dag fjernstyret fra København (FC Kh). Der har øst for Hvidovre station og nord for sporene været en kommandopost (Vigerslev). I øvrigt fortælles det, at da Hvidovre station blev anlagt med hovedbygningen ved Hvidovrevej og beliggende i Hvidovre Kommune (eller Rødovre kommune - det er lige ved kommunegrænsen) lå den udenfor Københavns kommune (naturligvis) og derfor kunne man ikke nøjes med bybanetakst til og fra stationen. Derfor blev stiforbindelsen i østenden af perronen etableret, den gik ind i Københavns kommune og så var grænsen for bybanetakst pludselig Hvidovre (Rødovre station lå stadig udenfor) --John 17. maj 2007 kl. 16:36 (CEST)
Det var en noget lang uredning - men tak for den. Nu kommer jeg til at spekulere, hvor stort emnet "Hvidovre Fjern" er. Kunne man måske skrive en hel artikel om det med relevante kildehenvisninger eller skulle det i stedet beskrives i artiklen om Hvidovre Nær? --|EPO| 17. maj 2007 kl. 16:41 (CEST)
Om det lige er Hvidovre station (der blev til Hvidovre fjern hhv. Hvidovre Nær - omkring 1979) der skal have en artikle, er svært at sige. Kommandopsten hvorfra man indtil styrede sammenfletningen med vestbanen hed Vigerslev og den styrede også udfletningen til godsforbindelsesbanen mod Flintholm. Før broanlægene skete udfletningen i niveau (Vigerslevulykken i 1919) så på en måde hænger området meget sammen med banelinjerne fra København mod vest (via Valby og i en periode via Frederiksberg) og fra Københavns Godsbanegård mod vest. Det er næppe relevant at lægge hele historien ind under Hvidovre Nær. --John 17. maj 2007 kl. 16:58 (CEST)
Det er nok begrænset hvor interessant Hvidvore Fjern er for almindelige ikke-nørder. Men jeg synes bestemt emnet er værd at nævne - og gerne med kildehenvisninger. Så for mit vedkommende vil det store spørgsmål være, om emnet skal have sin egen artikel eller, om det skal beskrives i artiklen om Hvidovre Station?
Hvor meget er der at skrive om til almindelige mennesker? --|EPO| 5. jun 2007, 21:11 (CEST)
Det afhænger jo af så meget. Artiklerne om S-bane"stationerne" har jo mest karakter af trafikoplysning, og så er der ikke meget - om noget - relevant om Hvidovre Fjern osv. Men når vi når til artikler, der også handler om jernbaneudvikling, -teknik og -historie mv., er der en del at skrive. --John 5. jun 2007, 21:34 (CEST)
Jeg synes vi skal starte med at skrive lidt om det i artiklen om den "almindelige" Hvidovre Station. Så kan vi altid henvise til en mere uddybende artikel, hvis skrivetrangen bliver for stor :) --|EPO| 5. jun 2007, 21:39 (CEST)