Diskussion:Ravn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Fugle og Ornitologi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fugle og Ornitologi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fugle- og ornitologi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

"Det kan således være ikke helt få mus og rotter, der hver vinter forsvinder ned i ravnene". Hvad forstås ved således? Det kan da ikke have noget at gøre med at de islandske og færøske ravne ser lidt anderledes ud! --kemp 28. jan 2006 kl. 13:47 (CET)

Jeg kan ikke lige finde nogle kilder, men jeg har hørt at vikingerne, når de sejlede, brugte ravne til at finde landkending, hvis den historie har noget på sig, bør det vel nævnes i artiklen. KG 2 august 2006 kl. 11:15 ( CET ).

Det har jeg også hørt. Vendte ravnen ikke tilbage, betød det at man var i nærheden af land. Jeg har dog heller ingen kilder ved hånden. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 2. aug 2006 kl. 11:22 (CEST)

Ifølge 1. Mosebog var den første fugl, som Noa sendte ud fra arken for at spejde efter land, en ravn. Det var et forgæves forsøg, og det blev duen, der kom med oliebladet.

--kemp 2. aug 2006 kl. 12:29 (CEST)