Diskussion:Reserveligaen i fodbold

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Reserveligaholdenes status og indrangering i DBU's/lokalunionernes turneringer[rediger kildetekst]

Min forståelse af 'Reserveligaen i fodbold' er, at denne turnering ligger udenfor hierarkiet med Danmarksturneringen i fodbold (niveau 1, 2 og 3), Danmarksserien for herrer (niveau 4) og de lokale unionsserier (niveau 5 og nedefter) og der foregår samtidig ikke 'normal' oprykning og nedrykning til og fra Reserveligaen, som udelukkende er baseret på 'invitationer' på baggrund af 1. seniorholdets deltagelse i Superligaen og wildcard-tildelinger (primært 1. divisionshold) foretaget af et udvalg under DBU og/eller Divisionsforeningen. Derfor er det forkert, at nævne Brøndby IF's hold i Sjællandsserien (samme situation gør sig gældende for andre hold) som værende klubbens tredjehold, når det i stedet er klubbens andethold set i forhold til placeringen i DBU's seniorturneringer (ekslusiv reserveholdsturneringer). Skulle Brøndby IFs førstehold en dag finde på at rykke ud af Superligaen og ned i eksempelvis 2. division og på den måde i teorien miste muligheden for deltagelse i Reserveligaen, vil reserveholdet i Reserveligaen jo ikke automatisk hoppe ind i Danmarkssserien (den øverste amatørrække). Jeg hæfter mig især ved X. Ændringer, § 33 (arkiveret) i Reserveligaens egne proportioner. Men tilsyneladende hersker der en anden opfattelse, når divisionsreserverne i Danmarksserien, lokale serier m.m. angives som tredjehold? — Froztbyte 9. okt 2011, 11:45 (CEST)

Jeg har rettet flere af holdene til det nævnte. Har levet i den opfattelse, siden holdene blev trukket ud af 2. division, og reserveholdene blev placeret i deres egen turnering, at det stadig var '2. holdet'. Ud fra den tanke at der jo deltager rigtig mange prof-spillere. Men ved nærmere eftertanke må det være som du beskriver det. Kan se her at man også betragter det således, på dette meget populære fodbold-medie: http://www.bold.dk/fodbold/Danmark/Danmarksserien_pulje_3. Jeg går i gang med at ændre med det samme. --Sine Cera, Infobesity 9. okt 2011, 17:45 (CEST)
Rigtig god iagttagelse med hensyn til bold.dk's angivelser af divisionsreserverne i deres stillinger :-) Man skal også holde for øje, at det slet ikke er de samme turneringsregler, som gør sig gældende i Divisionsforeningens Reserveliga og i DBU's seniorturneringer. DBU straffer klubberne hårdt (pointmæssigt), såfremt en fodboldspiller har deltaget i en officiel klubkamp uden at være spilleberettiget for klubben, hvilket ikke ligefrem er en nødvendighed i Reserveligaen, hvor selv nyankomne spillere på prøvetræning tillades. — Froztbyte 10. okt 2011, 04:15 (CEST)
Er det ikke stadig DBU der administrerer Reserveligaerne? Eller mener du det er et samarbejde med Divisionsforeningen? Med hensyn til reglerne er de heldigvis meget løse, måske endda lemfældige, om man vil. Men det er jo også til for at få kamptræning til skadede spillere, reserver, ungdomsspillere og til at se prøvespillere/lykkeriddere an. Nu vil jeg umiddelbart ikke betragte dette som encyclopædisk, men.. der har faktisk været tilfælde hvor spillere fra Brøndby og HB Køge fx (Brad Rusin, Femi m.fl.) spillede i Reserveligaen inden de fik deres arbejdstilladelse. Meget firkantet set er det som sådan ulovligt, og det fik selvsagt et vidst politisk parti op af stolen.. ganske underholdende faktisk, synes jeg. Forresten.. er lidt nysgerrig omkring den bot du har sat i arbejde - kører den bare derudad og er i stand til at ændre alle skabelonerne? For er rart hvis jeg ikke skal have det slavearbejde i baghovedet. --Sine Cera, Infobesity 10. okt 2011, 14:07 (CEST)
Læses eksempelvis "Divisionsforeningens skriftlige beretning for 2010-2011" (særligt side 11 under afsnittet "Reserveligaen" og side 25-28 under afsnittet "Reserveligaen - en ny og helt anden turnering") efterlades jeg personligt af det indtryk, at det er Divisionsforeningen og Reserveligaudvalget (bestående af et par klubfolk), som står for den praktiske administration (samt udvikling) af Reserveligaen, mens Dansk Boldspil-Union udelukkende står for dommerpåsætningen til kampene. Men jeg sidder desværre ikke på administrationsgangene i hverken Dansk Boldspil-Union eller Divisionsforeningen, så jeg ved ikke hvordan det reelt foregår i hverdagen :-)
Til det lavpraktiske arbejde (f.eks. simpel rettelse/fjernelse/indsættelse af skabeloner) er det meget godt med automatiseringsmuligheder, som i mit tilfælde rent teknisk kodes i C# via DotNetWikiBot Framework'et, men der er en del andre valgmuligheder. En bot er ikke mere "intelligent" end den er kodet til at være. Og sommetider kan det bedre betale sig at lave et kvarters hårdt manuelt arbejde i stedet 2-3 timers kodning og tests på noget, som måske kun skal bruges en enkel gang :-) — Froztbyte 9. nov 2011, 12:40 (CET)