Diskussion:Rumelevator

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rumfart, et forsøg på at koordinere oprettelsen og udbyggelsen af rumfartsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse start på vurderingsskalaen. Se kommentarer om vurderingen.

Er der vacuum i verdensrummet? --Palnatoke 16. apr 2005 kl. 07:49 (CEST)

Ja, for enhver praktisk anvendelig definition af vacuum. Du kan se værdierne på Vakuum. -- Bruger:Wegge 16. apr 2005 kl. 08:15 (CEST)

Strukturel rumelevator diagram

Dette er ikke godt dansk. Det er endda uklart om "strukturel" skal bestemme "rumelevator" eller "diagram".

Sebastjan 16 apr. 2005 kl. 09:15 (CEST)

Lad os lave en dansk version af diagrammet. Jeg forslår følgende oversættelser: Earth=Jorden, counterweight=modvægt, center of mass for the elevator=centrum for elevatorens masse, geosynchronous orbit=geosynkront(?) kredsløb, cable=kabel/elevatorkabel, climber=klatre/opstigningsstation. Giv evt. jeres mening med. Jeg kan let ændre disse ord i et billedbehandlingsprogram, men er endnu ikke inde i oploadnings-proceduren... (måske jeg kunne maile billedet til en af jer)--Anjoe 16. apr 2005 kl. 11:23 (CEST)
Godt initiativ. Anjoe. Prøv at se om følgende vejledning vil hjælpe dig. Ellers skriv igen.
For at revidere billedet gøres følgende:
1) Hvis du vil anvende det gamle billede som udgangspunkt, er det vigtigt at du downloader de i det mest opløselige udgave. Klik på "Download en version i høj opløsning (381x657, 30 KB)" under billedet.
2) Billedet skal have samme navn når du vil revidere det eksisterende.
3) Tryk i venstre side på "Læg en fil op" og klik på knappen "Browse..." og peg på din reviderede fil. Nu burde der stå en fornuftig sti med filnavnet til sidst i feltet foran.
4) I beskrivelse skriver du har ændret billedet så det har danske tekster.
5) Sæt hak i "Jeg bekræfter, at ophavsretshaveren..."
6) Tryk på knappen "Læg en fil op".
7) Det er muligt at du skal bekræfte at du vil overskrive den gamle billedfil - det bekræfter du blot.

Find billedsiden og tryk på reload-knappen i din browser. Nu burde du kunne se dit reviderede billede.

mvh --Glenn 16. apr 2005 kl. 11:39 (CEST)

Takker for vejledningen. Jeg har oploadet oversættelsen, der kan ses på [1],men det lader ikke til at den lille udgave på selve siden bliver opdateret automatisk. --Anjoe 16. apr 2005 kl. 13:39 (CEST)

Hej Anjoe - det virker - men man bliver åbenbart nødt til at bede om at Wikipedia skal generere et nyt minibillede. Kig på artiklen. Dit billede er nu synligt. --Glenn 16. apr 2005 kl. 13:57 (CEST)

Ikke for at kritisere den udemærkede illustration, men blot for at servere et lille tip: Havde jeg selv fundet på at lave denne illustration, havde jeg simpelt hen sat tal på ved de enkelte detaljer, og derefter anbragt billedet på Commons. Så kan man, i en artikel om rumelevatorer på ethvert sprog, have brugt det samme billede, og i teksten henvist til de nummererede detaljer. -- Peo 16. apr 2005 kl. 14:20 (CEST)

der skal ingen smalle steder være her. Du får nu tilsendt dit forslåede billede, så er fornøjelse og ansvar dit. --Anjoe 16. apr 2005 kl. 14:58 (CEST)

Oversættelse fra engelsk[rediger kildetekst]

Jeg er gået i gang med en oversættelse af den engelske artikel(ligger på min personlige side). Er der nogen der har nogen indvendinger mod at hele artiklen bliver udskiftet med en oversættelse af den fra det engelske wikipedia så sig til nu. Elentirmo 13. dec 2006 kl. 18:32 (CET)