Diskussion:Rumkapløbet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Launch of Apollo 15.jpg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rumfart, et forsøg på at koordinere oprettelsen og udbyggelsen af rumfartsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Se kommentarer om vurderingen.


Kære Ferde, jeg ved ikke hvor du har din tekst fra, men den er meget tendensiøs og ikke ganske fri for faktuelle fejl, f.eks. så begyndte Wernher von Braun at arbejde for amerikanerne allerede ved krigens slutning, jeg kan anbefale artiklen her på WP.--Lcl 23. sep 2007, 17:09 (CEST)


Nu gør jeg noget der måske er forbudt her, nedenstående afsnit bliver parkeret her,- for at prøve at lave en artikel med en struktur som flere kan bidrage til. Zilotte 4. jul 2008, 21:04 (CEST)


Flyttet POV afsnit[redigér wikikode]

Amerikanerne havde så småt fået øjnene op for en ny verden at indtage; Universet. USA betragtede sig selv som verdens førende rent teknologisk, men amerikanerne fik sig en overraskelse da Sovjet d 4. Oktober 1957, sendte Sputnik, verdens første satellit, i kredsløb om Jorden. Amerikanerne var rædselsslagne. Hvis Sovjet besad denne teknologi, besad de måske også andre mere livstruende teknologier. Sovjetunionen måtte besejres. USA hyrede nazisten Dr. Wernher von Braun, som havde skabt skræk og rædsel i Europa med sine V-2 raketter under anden verdenskrig. Egentlig kunne amerikanerne have sendt en satellit i kredsløb år før Sovjet, men USA følte ikke at en nazist burde skrives ind i historiebøgerne, som den kapacitet han virkelig var. Derfor ventede de med opsendelsen og derfor kom russerne først. Men d 31. januar sendte von Braun den første amerikanske satellit i kredsløb. – Explorer. Dette indbragte Wernher von Braun enorm respekt i det amerikanske samfund, og gav ham posten som chefkonstruktør under månelandingen mange år senere. Men USA skulle ydmyges endnu engang, da USSR d 12. April 1961 bekræftede at Yuri Gargarin blev den første mand i rummet. USA sukkede og russerne jublede endnu engang. - Igen måtte USA se sig besejret. D. 25. Maj 1961 proklamerede USA’s nye unge præsident, John F. Kennedy, at man inden årtiet var omme, havde landsat et menneske på månen. Nu skulle USA komme først og alle sejl blev sat. Projektet kom til at koste uhyrlige 20 milliarder dollars. Den 16. juli 1969 opsendtes Apollo 11 fra Kennedy Space Center i Florida. Destinationen var Månen. Besætningen bestod af astronauterne Neil Armstrong, Edwin Aldrin og Michael Collins. Den 21. juli kravlede Armstrong ud af Apollo 11 med de berømte ord: ”That's one small step for a man, one giant leap for mankind”. Derefter placeredes Stars and stripes på Månens overflade og USA kunne triumfere. Pondædium. Rumkapløbet betragtes, som afsluttet da begge parter medvirkede i den fælles mission Apollo-Sojus i 1975.

Er James Bond, 007, ikke agent for MI6 og ikke MI5, som der står skrevet i artiken? Det var han i hvertfald sidste gang jeg tjekkede!

Det har du vist ret i, retter fejlen ... Zilotte 14. maj 2009, 01:32 (CEST)