Diskussion:Søværnet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Emblem-star.svg Artiklen Søværnet har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 16, 2010.

Stock post message.svg Huskeliste for Søværnet: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Plads til forbedringer?[redigér wikikode]

Rigtig god og informativ artikel, men kunne man måske få en historiedel flettet ind også, så tror jeg den kunne være på vej mod top-standard. mvh --Rasmus81 3. okt 2007, 19:44 (CEST)

Jo. Jeg har - i forbindelse med en flytning - fundet nogle gamle notater fra faget Søkrigslære, fra da jeg gik på Søværnets Officersskole, som inden de blev smidt ud er brugt til at skrive et afsnit hvor jeg har forsøgt at få alle perioder til at fylde nogenlunde lige meget. Der kan selvfølgelig skrives væsentligt mere om perioden 1864-2007 end om 900-1864 fordi der simpelthen er mere kildemateriale. Jeg ved derfor ikke om min indgangsvikel nødvendigvis er den rigtige. Det skal så også lige nævnes at det fag ikke ligefrem var mit favorit-fag, så hvis der er smuttere, tager jeg dem gerne på mig. Jeg har dog krydsrefereret de vigtigste årstal. Der er stadigvæk masser af elementer der sagtens kan skrives noget mere om: Inspektionsskibstjenesten, Danmarks undervandsbåde, marineflyverne, hospitalsskibet Jutlandia m.fl. hebster 23. dec 2007, 12:25 (CET)
I min egenskab af lærer i faget søkrigshistorie på Søværnets Officersskole og museumsinspektør på Orlogsmuseet har jeg været nødt til at korrigere en række faktuelle fejl i artiklens historiske del. Nu står der vist ikke længere noget decideret fejlagtigt i den. (Seerup)
Det lyder rart med en historiker. Jeg vil ikke forklejne Søværnets indsats men sejlede VÆDDEREN rundt om Afrika i 2008 eller lå den (kun) ud for Somalia i 2008.
Danmarks opgave, i tilfælde af at den kolde krig blev varm, var at minere Øresund, Storebælt og Lillebælt. Da Sverige ikke er NATO-medlem skulle man så overtræde Sveriges neutralitet og minere deres halvdel af Øresund? Med venlig hilsen Necessary Evil 19. maj 2008, 23:04 (CEST)
VÆDDEREN har slet ikke været i nærheden af Afrika i 2008. Det var THETIS, der var afsted og det var i området ved Afrikans Horn (ud for Kenya, Somalia og Djibouti)[1]. --hebster 20. maj 2008, 07:23 (CEST)

norwegische Marinelieutenant Lous[redigér wikikode]

Hello - I am working on the article "Prussian Naval Academy" in the English WP, and seeking information on a "der norwegische Marinelieutenant Lous" who directed the Danzig school 1838-42. Can anyone help me understand who this is? Thanks [[Bruger:StevenWT|StevenWT]

Since Norway was already separated from Denmark back in 1814, you would probably be better of asking at the Norwegian Wikipedia. Perhaps on their Navy article? --Saddhiyama 12. jun 2010, 11:47 (CEST)

Fællesflåden ? Har i været ved "Norges" fortøjningsplads i Oslo fornylig ? Der er for lidt om fællesflåden[redigér wikikode]

En kritik jeg mener bør rejses, er at der er for lidt om perioden med den Dansk-Norske fællesflåde, bemanding og dansk norsk samarbejde og handel (ål gerne nordbaggene lidt for at tjene godt på trekanthandelen).

Vist tog jeg gerne Holberg en tur med hjem fra sin sokkel i Bergen, men med den store andel af Norske søfolk og vel også skibe (fx er Tordensjolds første kommando "Løvendals Galei" bygget i Langesund Norge), og hele den gensidige afhængighed mellem Danmark og Norge, med tømmer, malm, søfolk og korn, bør der stå mere om at flåden ikke blot var dansk, men dansk-norsk.

mhh Jens Nyborg - Novegofil og søn af Kommandørkaptajn F. Nyborg