Diskussion:Sankthans

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Folketro Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketro, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketro-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

the pic is from Mäntsälä, Finland; maybe it ought to be told. Now it's in the German Wikipedia as a Danish bonfire :P (otherwise ok, but a duplicate pic saying in another place the location being Finland, slightly amusing, of course the Germans have screwed up here :)

please take an actual pic from a Sankt Hans Bål or at least mention that it's not in Denmark. --sigs


Jeg tillod mig at fjerne en henvisning til en Google-søgning - det er en uskik, at alt skal gå gennem dette web-sted, hvis én skal, så skal alle vel have en tur i søge-vrideren, ikke? Det er fint nok at bruge Google til at finde relevante hjemsteder, der har relation til emnet og nævne dem under eksterne henvisninger. --hansjorn 5. jul 2005 kl. 00:30 (CEST)

Hele passager i artiklen er identiske med passager fundet i denne tekst. Jeg kunne ikke finde http://www.hannelindquist.dk i listen over artikler, vi har ret til at kopier fra, men det kunne jo være nogen alligevel havde fået lov, eller, at det er denne Hanne Lindquist, som har kopieret fra wiki – hvilket jo er fuldt ud tilladt. Men det kunne være rart at få afklaret, om det er os, der har forbrudt os mod copyrights, eller om alt er som det skal være :) --B.A.C. 15. dec 2005 kl. 11:36 (CET)
Teksten var oprindelig på Skt Hans og havde et link til Hanne Lindquist i bunden, så den er sandsynligvis planket derfra. --Palnatoke 15. dec 2005 kl. 11:47 (CET)
Hmm, ja den oprindelige tekst er en tro kopi af den fra http://www.hannelindquist.dk. Den er så åbenbart blevet flettet ind Sankthans artiklen. En af afsnittene fra samme artikel er desuden blevet til artiklen Brænding på bål --B.A.C. 15. dec 2005 kl. 12:04 (CET)
Er det mig der er kommet til at introducere copyvio i artiklen? Sikke noget rod! Hvad gør vi? - tilbageruller til en udgave inden teksten fra Skt Hans blev indflettet? Mvh Malene Thyssen 15. dec 2005 kl. 12:30 (CET)
Det har jeg gjort nu. --Palnatoke 15. dec 2005 kl. 12:33 (CET)
Tak :-) Mvh Malene Thyssen 15. dec 2005 kl. 12:35 (CET)

Shu-Bi-Duas midsommervise[rediger kildetekst]

Det er i dag mere almindeligt at synge visen til en melodi af Shu-Bi-Dua – det vil jeg gerne sætte spørgsmålstegn ved. Shu-Bi-Duas udgave spilles givetvis hyppigt i radioen, men når folk samles omkring bålene og synger, vil jeg tro, at den gamle melodi mange steder er den foretrukne. Kommentarer?--C960657 5. feb 2007 kl. 00:33 (CET)

Jeg har modereret udtrykket i artiklen.--C960657 28. feb 2007 kl. 23:45 (CET)

Retskrivning efterlyses...[rediger kildetekst]

Jeg studser over, at man i den samme artikel har forskellige – og ovenikøbet forkerte - måder at stave det samme ord på.
I en overskrift står, helt korrekt, "sankthansaften".
I afsnittet lige under får man så serveret varianterne "Sankt Hans aften" – selv om det skal være i ét ord og med lille bogstav ligesom "jul" og "påske", det har vi da lært i skolen, og det står ovenikøbet i overskriften - og "Skt. Hans". - Hvis man lige skæver lidt til overskriften, før man skriver noget, skulle man da kunne enes om, hvordan emneordet staves?
Artiklen starter: "Højtiden Sankt Hans…" - Kan vi lige være enige om, at højtiden hedder sankthans? http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=sankthans Altså, kan man bruge nettet til at skrive i Wikipedia, kan man vel også bruge det til at slå op i retskrivningsordbogen?
Og hvad er "Luk 1, 13,26" for noget? "Luk 1,13-26" giver derimod mening. --Nordfra (diskussion) 11. jul 2017, 11:33 (CEST)