Diskussion:Shellhusbombardementet

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Luftfart Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Luftfart, et forsøg på at koordinere oprettelsen af luftfart-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Besættelsen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Besættelsen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Besættelsenrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Artiklen vakler mellem Shell-huset og Shellhuset. Jeg er mest stemt for den sidste form; er der argumenter for bindestregen?

Sebastjan 22 mar. 2005 kl. 13:05 (CET)

Egentlig ikke - jeg så bare at der i forvejen var link fra Gestapo-artiklen til Shell-huset, så jeg begyndte der. Så tog skriveriet overhånd, og jeg fik ikke rettet til et konsekvent brug af Shellhuset som jeg selv foretrækker. Hvis ikke folk protesterer, vil jeg rette det hele senere.--Jørgen 22. mar 2005 kl. 20:32 (CET)

Et udmærket billede - men det er ikke klart hvad det forestiller; jeg kan ikke se Shellhuset. Kan der ikke komme en tydeligere billedtekst? -- Sebastjan 24. juli 2005 kl. 15:55 (CEST)

Jeg har hentet billedet her, [1]. Det er ikke srkrivet hvad det er... Men, der findes mange andre billeder på galleriet. Måske et andet billede kun være bedre og lettere at beskrive? Peregrine981 25. jul 2005 kl. 04:46 (CEST)
Har vi tilladelse til at plukke billeder dér?? --Jørgen 25. jul 2005 kl. 05:49 (CEST)
[2] siger det, "Både for fotografiske værker og andre typer af billedkunst gælder ophavsretten i 70 år fra ophavsmandens dødsår. Der er dog kun ophavsret til fotografiske billeder i 50 år efter billedet blev fremstillet. " Hvis jeg forstår, er alle fotografiske billeder, der ikke er "fotografiske værker", fremstillet i Danmark før 1955 nu uden ophavsret. Peregrine981 25. jul 2005 kl. 13:57 (CEST)

Spøjs formulering[rediger kildetekst]

Et jagerfly styrtede ned i Fælledparken og måtte nødlande i Øresund

Det lyder unægteligt lidt mærkeligt – styrte ned betyder vel, at det lander? Er der tale om to forskellige jagerfly? :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 27. nov 2006 kl. 14:15 (CET)


Myte/fakta[rediger kildetekst]

Hvad er myte og hvad er fakta i nedenstående uddrag? Var det pga. placeringen af fangerne at man bombede fra lav højde eller var det pga. at det var nemmere at ramme bygningen? "Derfor" signalerer at det var pga. placeringen af fangerne man valgte den bombemetode, mens "tro" og "myte" signalerer, at det var fordi det var nemmere at ramme bygnigen.

For at afværge bombning havde Gestapo anbragt 26 danske fanger i øverste etage af Shellhuset,der lå centralt i København. Planen var derfor at flyve ind i lav højde og bombe gennem siderne af bygningen, da man på denne måde bedst ramte et mål fra lav højde. Naboejendommen Teknologisk Institut husede daglig 600 mennesker. Alternativet var fladebombardement fra stor højde. Denne præcisionsteknik fik danske øjenvidner til at tro, at bombningen af de nedereste etager skete for at skåne Gestapos gidsler under taget. Et bidrag til denne senere myte var, at det lykkedes hovedparten at slippe ud, så kun 8 af fangerne omkom.

Santac 26. nov 2007, 14:05 (CET)

Antallet af tabte engelske fly[rediger kildetekst]

Artiklen nævner 4 i alt;

  • 1 i Øresund
  • 1 i Fælledparken
  • 2 i Kattegat.

...hvad med det, der styrtede ned på Frederiksberg? --Fod (Jakob) 16. mar 2008, 16:21 (CET)