Diskussion:Slaget på Solsortesletten

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Tyrkiet Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyrkiet, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tyrkietrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Det er omdiskuteret om det var osmannerne der vandt. Der er flere, vist bl.a. Karsten Fledelius, der mener at slaget endte uafgjort. Kildematerialet er begrænset. En stor del af vores info'er stammer fra den nationale rejsning og litteratur i Serbien i 1800-tallet, dvs. fra et meget senere tidspunkt. Men under alle omstændigheder endte kampene (og forhandlingerne) på dén tid med at området kom under Osmannerrigets dominans. --Bjoerna 11. jan 2006 kl. 14:19 (CET)

Hvad vil det overhovedet sige at vinde? Begge sider havde store tab, herunder begge øverstkommanderende, men osmannerne kunne bedst tåle det, så.. --Palnatoke 11. jan 2006 kl. 14:24 (CET)
At vinde betyder at bryde modstanderens vilje (evne) til at kæmpe videre. Som Sun Tzu fremhæver, sker det allerbedst helt uden kamp - men langtfra altid. Som erstatningsoperationalisering kan man tælle tab (=døde + sårede + savnede + tilfangetagne; kort sagt dem man ikke længere kan disponerer over). -- /Poul G 11. jan 2006 kl. 14:31 (CET)
Ændringen virker udmærket, men måske finder én på noget bedre senere. Som Clausewitz vil jeg sondre mellem det militære og det ikke-militære, især det politiske. Det betyder ikke at jeg er uenig i ovenstående, men fordi jeg personligt ganske vist er militært interesseret, men dog er langt mere politisk interesseret. Vh --Bjoerna 11. jan 2006 kl. 14:41 (CET)

Altså serberne var under tyrkisk overhæredomme i LANG tid bag efter. Tror i ikke det så er tyrkerne der vandt? (skrev 83.95.126.56 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Persien vandt over grækerne i slaget ved Thermopylæ. Derefter var grækerne alligevel fri for persisk dominans, og 150 år senere kom hele Perserriget under græsk (makedonsk) kontrol. Man skal være varsom med at konkludere fra strategisk udfald til taktisk udfald, eller den anden vej. Sakkura 9. okt 2007, 18:22 (CEST)


Jeg synes, det bør fremgår af artiklen, at Solsortesletten refererer til det, der i nyhederne omtales som Kosovo... Venlig hilsen --Kvent 21. dec 2008, 14:05 (CET)