Diskussion:Snehvide og de syv dværge (film fra 1937)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Video-x-generic.svg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Untitled[redigér wikikode]

Der skal skelnes mellem eventyret og Disney-versionen her... Hedder eventyret ikke kun "Snehvide"? --Martin 3. dec 2005 kl. 22:46 (CET)

Jeps, eventyret hedder "Snehvide" og er mest kendt i Grimms version, men de har ikke skrevet det, blot samlet det. --Martin 3. dec 2005 kl. 22:49 (CET)

Titler på forskellige sprog[redigér wikikode]

Jeg synes at have stødt på diskussionen før, men er en sådan liste ikke fjollet at have i en artikel - informativ eller ej? --Tjernobyl 1. jul 2007, 21:47 (CEST)

KURT RAVN[redigér wikikode]

hvaaa er det bare mig eller ser det lidt underligt ud, at Kurt Ravn ligger stemme til en film som på dansk bliver udgivet i 1950'erne? :-) (skrev 77.212.80.222 (diskussion • bidrag) 1. dec 2007, 20:15. Husk at signere dine indlæg.)

Nej, det har du naturligvis ret i. Som det også er antydet ved Dronningen, findes den med (i hvert fald) to danske stemmeudgaver, og de fleste af de nævnte må oplagt stamme fra den nye version fra 1990'erne. Jeg kender ikke til de præcise data og håber, at en eller anden kan opstøve mere om dette. --Arne (Amjaabc) 1. dec 2007, 23:18 (CET)

Filip_kbh Den danske version med nye stemmer er fra 1982. Pressemeddelelsen kan ses på http://video.dfi.dk/nationalfilmografien/8117/press/PR%20Materiale%201937%20og%201982.pdf

'SMÅ' dværge[redigér wikikode]

Det er da noget sludder, at det er ukorrekt at omtale filmen som "Snehvide og de syv små dværge." Det er da netop den korrekte danske titel, som Disney har givet den. Se blot DVD-coveret her (samme titel er i øvrigt anført på coveret til den gamle VHS-udgave.) Synes det er lidt betænkeligt, at en administrator laver sådan en "rettelse" - helt uden at faktatjekke den (hvilket jo i dette tilfælde er uhyre nemt).

Den danske titel bliver jo ikke ukorrekt, blot fordi den ikke er en direkte oversættelse af den engelske. (skrev 83.92.110.196 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Uden at tage stilling til, om dværgene er små eller ej, vil jeg blot henlede opmærksomheden på, at administratorer ikke skal ses som værende bedre end andre brugere. Administratorer er som alle andre brugere - de har blot fået nogle værktøjer, der gør det lidt mere praktisk at bekæmpe hærværk. I alle øvrige henseende er der ingen forskel. --|EPO| COM: 25. jun 2009, 16:00 (CEST)
Kan en Wikipedia-kyndig ikke være venlig at sørge for, at denne artikel igen kommer til at hedde Snehvide og de syv små dværge? Som ovenstående link til DVD-coveret bekræfter, er det jo åbenlyst forkert, hvad der står i artiklen om, at Snehvide og de syv små dværge er en ukorrekt titel. Desværre er det åbenbart ikke helt lige til at rette opslagets titel tilbage til en titel, som allerede eksisterer (som henvisning). Jeg kan i hvert fald ikke finde ud af det... :o)

Der må en autoritativ kilde på, at dværgene var små. Så vidt jeg kan se, omtales filmen på den originale plakat som "de syv dværge", se hér og i Disneys danske bog ligeledes blot som dværge, hér. Pugilist (diskussion) 4. feb 2014, 12:03 (CET)

Bruger:Filip kbh har gjort opmærksom på, at filmen på DVD er blevet markedsført med små dværge hér. Begge titler fremgår nu. Pugilist (diskussion) 4. feb 2014, 12:17 (CET)

Så filmen har hedder "... syv dværge" fra 1937 til 1982 og "... syv små dværge" fra 1982 til nu. Så kan det diskuteres om den har sat størst aftryk i de 45 år eller de 32 år, og hvad der derfor er det "rigtige" navn på artiklen. Og til Filip kbh: Husk at signere dine indlæg på diskussionssider - det gør det meget lettere at holde styr på hvem der siger hvad. --Palnatoke (diskussion) 4. feb 2014, 13:05 (CET)

Filip_kbh: Faktisk ser det ud til at filmen først fik "små" tilføjet i forbindelse med udgivelsen på VHS.