Diskussion:Sort humor

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg er ikke enig i definitionen. Sort humor en "historie" der ikke giver reel mening. - Mark Jensen 23. feb 2008, 15:25 (CET)

Kan vel være begge dele.. Jeg ser sort humor gerne som en ond historie eller lignende:
Citat Hvordan forhindre man et barn i at kravle i cirkler på gulvet? Ved også at hamre et søm i den anden hånd. Citat
[1]
Ovenstående er hverken racistisk, politisk eller uden mening, men passer udmærket ind i min forståelse af begrebet. --|EPO| 23. feb 2008, 15:29 (CET)
Men så der vel også skrives at begrebet er lidt mere "bredt" end det der står. - Mark Jensen 23. feb 2008, 15:31 (CET)
Det er uheldigt, at artiklen anvender "altid", når den definerer humoren. Som bekendt er humor forskelligt for forskellige personer. Vi kunne måske prøve med noget à la. Spørgsmålet er, hvorledes man kan definere det, så de fleste er enige om det. --|EPO| 23. feb 2008, 15:41 (CET)

Definitionen[rediger kildetekst]

" Sort humor er humor som indeholder elementer hvor personer eller dyr kommer alvorligt til skade eller måske ligefrem dør."

Jeg er ikke enig i overstående. Sort humor har ikke som sådan noget med død eller visse personer og dyr at gøre - det er mere en special form for humor som er på så lavt et niveau at folk griner af det. --

Kunne man ikke skrive at: Sort humor er at der bliver sagt noget morsomt om en tragisk situation eller et alvorligt emne dog uden at alvoren forsvinder selvom der bliver leet. Eksempler kan være fra hændelserne omkring Terrorangrebet den 11. september 2001, selvom det er dybt tragisk laves der vittigheder om emmenet. [1] [2]


Jeg er ikke enig i definitionen[rediger kildetekst]

Beskriver denne artikel ikke nærmere begrebet "galgenhumor"? Sort humor er jo absurd eller meningsløs humor, f.eks. lignende mandrilaftalen eller måske Coen-brødrene, Triers Riget eller Franz Kafka. Traditionelt vil jeg mene "sort humor" forsøger at beskrive tilværelsens eller samfundets meningsløshed eller utilstrækkelighed med humoren som medie. Et eksempel er Dr. Strangelove, hvor atombombe-problematikken tematiseres absurd og humorisk. Ellers kan vi nævne Kafka eller Scherfig, der er både ironiske og morbide i deres forhold til samfundslivet - især Kafka opretholder en kold og barok distance til begivenhederne og således forekommer verden "perverteret" og degeneret: samfundet, karaktererne og de hændelser disse indgår i er absurde, mærkelige og fordrejede. Ellers kan man nævne Coen-brødrene, der f.eks. i A Serious Man beskriver nogle kedelige amerikaneres liv med humoren som virkemiddel. Resultatet er oftest at det kritiske budskab kommer bedre i gennem, netop fordi humoren er medvirkende til at gøre objektet, der står for skud, mere absurd og vanvittigt og altså ikke kun trist, sørgeligt og forkasteligt. Slutteligt kunne man sige Mandrilaftalen eller Monty Python, der ikke er samfundskritiske eller filosofiske, men snarere dekonstruere humoren og sætter vanvid/sindssyge/absurditet/tilfældighed i centrum.

PS: beskrivelsen af sarkasme er altså helt ude i hampen. (Skrev 188.183.53.166 (diskussion • bidrag) 19. apr 2010, 23:07. Husk at signere dine indlæg.)

Sort snak vs. Sort humor vs Galgenhumor[rediger kildetekst]

Tendensen med at forveksle sort humor med abstrakt/surrealistisk humor er vist udelukkende en dansk fejltagelse. Mange danskere sammenblander begreberne "sort snak", der er et dansk udtryk, med "sort humor" der er direkte oversat fra det franske "humour noir". Spørger man f.eks. en engelsksproget om "black humor", en tysksproget om "Schwarzer Humor", eller en fransksproget om "l’humour noir", vil de alle beskrive det som værende makaber eller taburelateret humor, og ikke meningsløs eller abstrakt humor. Galgenhumor er en afart af sort humor, som omhandler den (oftest meget ubehagelige) situation, som fortælleren selv befinder sig i. (Skrev 87.50.53.72 (diskussion) 12. okt 2012, 16:08. Husk at signére dine indlæg.)

100% enig, sort humør er fra person til person, om hvordan man tolker de forskellige ting.

Citat Hvordan forhindre man et barn i at kravle i cirkler på gulvet? Ved også at hamre et søm i den anden hånd. Citat
[2]

Denne joke/vittighed syntes jeg rammer 100% plet. (Denne usignerede kommentar er skrevet af 83.92.158.43 (diskussion • bidrag) 10. sep 2016, 01:16‎)