Diskussion:Statsskole

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

  Kategori[rediger kildetekst]

  Det er noget uklart, hvorfor artiklen ikke skulle kunne indgå i kategori:Gymnasier. --Pugilist (diskussion) 9. jun 2015, 14:50 (CEST)

  Kategorien 'Gymnasier i Danmark' indeholder en liste over de gymnasier, der er eller har været i Danmark. 'Statsskole' er ikke et gymnasium der er eller har været i Danmark, men en indikation af ejerskab/organisationsform, - kort sagt tilhører 'Statsskole' en anden kategori. Qvottrup (diskussion) 9. jun 2015, 15:19 (CEST)

  " 'Statsskole' er ikke et gymnasium der er eller har været i Danmark" ? Det må du vist uddybe. Hvad bygger det det på ? Der fandtes indtil 1986 gymnasiale statsskoler i Danmark, d.v.s. gymnasier, der blev drevet af staten og ikke af de daværende amter. Du kan eksempelvis se hér.
  Er dit synspunkt, at "statsskole" i den sammenhæng kan sidestilles med eksempelvis "kommuneskole", og således blot betegne ejer-/driftsform, så er jeg ikke enig med dig. Kategorier skal ikke nødvendigvis defineres så snævert, som du gør. Det er vigtigt, at artikler kategoriseres i emner, som artiklerne har en tilknytning til. Det gør ikke noget, at en artikel er i flere kategorier, og da "Statsskoler" har en (ret tæt) tilknytning til emnet gymnasier, som det bl.a. fremgår af linket ovenfor, er det oplagt, at den bl.a. skal i kategori "Gymnasier". Det ændrer ikke ved, at artiklen også kan komme i andre kategorier. --Pugilist (diskussion) 9. jun 2015, 15:46 (CEST)
  Vi lægger også artikler ind i kategorierne der relateret til et emne. Så Statsskole hører til kategorien Gymnasier i Danmark. Derudover skal alle artikler have mindst en kategori... --Steen Th (diskussion) 9. jun 2015, 15:50 (CEST)