Diskussion:Stormen på United States Capitol 2021

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kildehenvisninger[rediger kildetekst]

Er det almindeligt at lave kildehenvisninger, der alene indeholder links i en form som denne <ref>[https://www.gao.gov/mobile/products/GAO-02-792R]</ref>, uden at indsætte yderligere information om titel, dato eller forfatter? --Troe2339 (diskussion) 11. jan 2021, 10:06 (CET)

Der er ikke en håndfast ufravigelig regel om, hvordan kildehenvisninger skal se ud, men ud fra normen om kildeangivelser skal kildehenvisningen almindeligvis indeholde oplysning om forfatter, titel, publiceringsdato og navn på udgiver. Jeg vil i den forbindelse anbefale, at man anvender følgende værktøj og udfylder felterne med den information man har om kilden, så skal man blot copy-paste kildehenvisningen fra værktøjet til artiklen: https://makeref.toolforge.org/. Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 11. jan 2021, 10:20 (CET)
Tak for svar. Jeg ser, om ikke de kan uddybes lidt :) --Troe2339 (diskussion) 11. jan 2021, 11:11 (CET)

Det almindeligt brugte navn for begivenheden er Stormen på Kongressen, det virker lidt underligt hvorfor artiklen skal ligge under det engelske navn på selve bygningen. Jeg er med på, at det er "teknisk korrekt", men normalt går vi jo efter den hyppigst anvendte betegnelse. Jeg er også i tvivl om, hvad årstallet egentlig skal gør godt for, da Kongressen jo kun er blevet stormet en gang. Det er vel pt overflødigt.--Batmacumba (diskussion) 24. apr 2021, 16:45 (CEST)

Synes fint, at navnet kan ændres til "Kongressen", men jeg synes, at årstallet skal bibeholdes. Tænker at ordene "stormen på" er valgt, fordi overskriften derpå sandsynligvis har været den, som flest folk har opfattet som "neutral" og mindst værdiladet. Man kunne alternativt også have kaldt artiklen "angrebet på", "erobringen af" eller lignende. Kongressen har tidligere været angrebet (du kan sikkert tilsvarende også kalde disse event andet), hvorfor jeg synes, at årstallet er med til entydigt at bestemme, hvilken begivenhed der refereres til.--DannyVilla (diskussion) 26. apr 2021, 21:00 (CEST)