Diskussion:Supernovarest

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Denne artikel er foreslået skrevet ind i artiklen supernova.

Dette forekommer mig at være en uheldig idé, idet artiklen "Supernovarest" formentlig ender med at være på 2-3 skærmsider- afhængig af energien (ikke i supernovaresten).

Planen er at skrive en række artikler omhandlende forskellige stjernetyper, deres fødsel, liv og død, med en specialartikel for hver stjernetype + faserne i hver stjernetypes liv og død: Fra gas- og støvsky, via protostjerne og ægte stjerne, over dødskampen og den endelige afslutning, og sluttende med kirkegården i gas- og støvskyen,
for følgende typer: Ia-0 massive, stærktlysende superkæmper + Ia meget massive lysstærke superkæmper + Ib lysende superkæmper + II klartlysende kæmpestjerner + III normale kæmpestjerner + IV underkæmper + V hovedseriestjerner + VI "underdværge" med lav metallicitet fra population II + D hvide dværge + de vigtigste typer variable stjerner + det løse i form af nova, uddybelse af supernova og hypernova, + neutronstjerne og sort hul. John.St 24. maj 2008, 12:32 (CEST)[svar]

+ planetarisk tåge John.St 24. maj 2008, 23:15 (CEST)[svar]
Der har ikke været en hård og lang debat om dette, men når der i syv år ikke har været støtter for en sammenskrivning, og når 38 andre wikier heller ikke sammenskriver, og når der er gode grunde til ikke at sammenskrive (se ovenfor), må det blot konstateres, at artiklerne ikke sammenskrives, og sammenskrivningsforslaget fjernes. --Pugilist (diskussion) 5. jul 2015, 19:40 (CEST)