Diskussion:Svenskekrigene

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Kunnne man ikke lave en liste af alle svenskekrigene da indholdet i denne artikel i forvejen er ret så kort? (skrev 82.143.220.241 (disk. • bidrag) . Husk at signére dine indlæg.)

Det synes jeg også. Artiklens nuværende indhold er lidt tamt efter min mening. --Nødden 4. maj 2007 kl. 20:15 (CEST)

Afgræsning[redigér wikikode]

En søgning på nettet bekræfter mig i min formodning om, at Svenskekrigene normalt bruges om krigene mellem 1563 og 1720 og altså ikke om fx. de dansk-svenske opgør under Napoleonskrigene. Både Orlogsmuseet og Tøjhusmuseet bruger fx. begrebet i denne betydning. Jeg har intet imod, at vi fortsat opregner krigene efter Store Nordiske Krig, det letter jo overskueligheden for brugere med interesse for emnet, men lad os starte ved Nordiske Syvårskrig, så de egl. svenskekrige ikke bliver sammenblandet med unionskrigene. --X (diskussion) 29. dec 2012, 14:47 (CET)[svar]