Diskussion:TUBA (forening)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Et hurtigt spørgsmål: vil det være ok at rette artiklen til flg (selvfølgelig med ordentlig formattering af links mv):

TUBA (Terapi og rådgivning for Unge, som er Børn af Alkoholmisbrugere) hjælper unge mellem 14 og 35 år, som er børn af alkohol- eller stofmisbrugere. Hjælpen sker i form af rådgivning og terapi ved faguddannede psykoterapeuter og psykologer i en af TUBAs afdelinger landet over. Hjælpen kan også finde sted via internettet gennem chat, brevkasse og debatforum.

122.000 børn vokser op i familier med alkoholmisbrug i Danmark ifølge sundhedsstyrelsen.[1] Dertil kommer børn af stofmisbrugere. Siden 1997[2] har TUBA været stedet, hvor unge fra alkoholfamilier kan henvende sig anonymt og gratis.

Fokus er på den unge og den unges udfordringer efter en opvækst med omsorgssvigt. De unge står i mange tilfælde med alvorlige problemer som konsekvens af deres opvækst[3] i form af angst og depression, PTSD, selvmordstanker, lavt selvværd eller spiseforstyrrelser.[4] Disse lidelser gør det vanskeligt for de unge at gennemføre uddannelse eller at fastholde arbejde, ligesom de har det svært ved at være i parforhold og nære relationer. Mange af de unge udvikler også selv et alkoholmisbrug.[5]

Venlig hilsen Benjamin Christensen (full disclosure: jeg arbejder freelance for TUBA)

Hejsa. Denne artikel har manglet en kærlig hånd ganske længe, så jeg har tilladt mig at nedbarbere den til det mest nødvendige, så den fremstår encyklopædisk.
Hvis I har ændringer til nøgletal og faktuelle rettelser, så skal I være velkomne til at rette det, men jeg vil anbefale at større ændringer til selve indholdet diskuteres her, så den neutrale tone kan bibeholdes.Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 26. maj 2015, 14:30 (CEST)[svar]