Diskussion:Theodosius 2.

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Grækenland Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Grækenland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Grækenland-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Italien Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Italien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Italien-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Tyrkiet Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyrkiet, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tyrkietrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Romerrigets vexilloid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Romerriget, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Romerrigetrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Efterfølgeren til Theodosius ?[rediger kildetekst]

I den opdatering, undertegnede foretog 12-10-2015, blev Theodosius efterfølger identificeret som kejser Marcian. Dette blev kort efter rettet til Pulcheria, med henvisning til engelsk wiki. Man kan sige, at vi her er ude i en diskussion om, hvorvidt "efterfølger" var den faktiske eller den juridiske magthaver. Engelsk wiki har benyttet den faktiske magthaver, Pulcheria, mens spansk, fransk og italiensk wiki har brugt den juridiske efterfølger, Marcian. Personligt ville jeg have foretrukket, at der stod Marcian, da kvinder ikke kunne anerkendes som regerende monarker i romerrigerne, men da problemstillingen på ingen måde er i stand til at øge temperaturen i nogen af mine kropsvæsker, er indeværende kommentar blot indsat til orientering. Venlig hilsen --Rsteen (diskussion) 13. okt 2015, 13:34 (CEST)

Min temperatur har det også fint ;) Jeg var faktisk i tvivl om jeg skulle indsætte Pulcheria. Jeg ved ikke om det de jure var umugligt for en kvinde at blive efterfølger, men såvidt jeg læser både da og en wiki ser det ud til at være politisk uacceptabelt, på trods af det fremstår det som om hun de facto var efterfølger. Om vi skal angive det ene eller det andet ved jeg ikke. Vi kunne måske i boksene skrive de jure og de facto. Ihvertfald bør vi skabe overensstemmelse mellem 'Infoboks monark-boksen' og 'Arvefølge-boksen', men vigtigst af alt, synes jeg Rsteen har forklaret situationen godt i teksten. mvh Per (PerV) (diskussion) 13. okt 2015, 15:45 (CEST)
@PerV: Har nu rettet infoboksen, så begge navne fremgår - i overensstemmelse med dit glimrende forslag. Venlig hilsen --Rsteen (diskussion) 14. okt 2015, 11:01 (CEST)