Diskussion:Tiger 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

== Historie ==

På trods af tigerens tekniske overlegenhed overfor de allierede kampvogne kunne de ikke stille meget op mod de numerisk overlegne allierede pansertropper, og selv om der blev ødelagt 5 allierede kampvogne for hver tysk, kunne de allierede bedre holde til de tab. Senere byggede briterne en kampvogn, der var lavet til at ødelægge Tiger-kampvogne. Den hed Sherman Firefly, det var en standard Sherman, der var blevet udstyret med en 17 punds kanon til at kunne skyde igennem panseret på Tigeren. Den blev aldrig en reel trussel, på grund af at den aldrig blev bygget i det helt store omfang. USA's M26 Pershing kunne hamle op med Tiger 2; men ved krigens afslutning i Europa var der kun nået 10 eksemplarer til Vestfronten. Sovjetunionens svære tank hed IS Josef Stalin og var på højde med Tiger 2.

To russiske rapporter over det første registrede møde, som de havde med en Tiger II, har et noget mere nøgternt syn på Tiger II som et våben. Den ene rapport forholder sig til hvordan våbenet blev brugt ved mødet, og den anden rapport er en teknisk gennemgang af en af de Tiger II, der blev erobret ved dette første møde. Tiger II blev brugt som et angrebsvåben ved første kontakt. Russerne konkluderede, at det var den ikke velegnet til, da den kørte for langsomt. Det var derfor ikke noget problem at nedkæmpe dem, trods det at russernes 122 mm kanoner viste sig at være ganske svage i forhold til den tyske 88 mm kanon. Da de ca. 6-8 Tiger II ikke var i stand til at gennemføre angrebet med vellykket resultat, startede tyskerne en tilbagetrækning, som Tiger II heller ikke var så god til, hvorfor mindst en intakt vogn blev efterladt og resten sprængt af besætningen for at kunne trække sig tilbage hurtigere.

Russerne undersøgte dernæst nøje effekten af kampen på de nedkæmpede vogne og testede den intakte. En egentlig nærliggende konklusion var, at selvom russerne ikke var i stand til at gennemtrænge panseret, så gav rystelserne af træfferne med 122 mm ammunition tekniske skader på mekanikken i vogen, der stoppede dens evne til at fortsætte kampen. Dernæst var panzeret af en ringere kvalitet end Tiger I og svejsningerne var ditto meget dårligere.[kilde mangler]

Jeg flyttede dette stykke fra artiklen fordi det er så vævende at det næsten ikke står til at redde. Men måske kan nogen bruge det som udgangspunkt for en mere grundig artikel. Husk: neutralt synspunkt, og verificerbare kilder.--90.184.154.70 11. okt 2011, 20:01 (CEST)