Diskussion:Titan (grundstof)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Titanium er let, stærkt og holdbart og bruges derfor blandt andet til rumfærger. Titan minder en del om Niobium, dog er det en blanding af flere forskellige metaller. Titanet blandes i henholdt til hvad det skal bruges til. Den eneste type der en brugbar til implantere og piercinger er Ti6AL4V ELI( Hvis man gad at vide det :S ?) Titan kan også fås i flere farver men dog ikke så mange forskellige som Niobium. Titan er et glimrende materiale til allergikere.

Navngivning[rediger kildetekst]

Jeg ville mene, at grundstoffets navn er titanium - evt. med titan som sideform. Dette er dog kun umiddelbar mavefornemmelse - er der et sted man kan finde belæg for det ene eller andet? (Umiddelbart viser KorpusDK på sproget.dk, at titanium er mere brugt. Titan giver flere hits, men en del af disse er ikke i forbindelse med grundstoffet.) --87.55.205.218 18. aug 2012, 07:48 (CEST)

Ovenstående kan nu diskuteres på Wikipedia:Flytningsforslag#Titan (grundstof).
- Sarrus (db) d. 18. aug 2012, 15:30 (CEST)
KorpusDK på sproget.dk undersøger bl.a. hvor dårlige folk er til at stave; fx når folk staver Madagaskar med 'C' og Kasakhstan med 'Z'. Når tilstrækkeligt mange har set Pingvinerne fra Madagascar og Borat, så vil 'Madagascar' og 'Kazakhstan' indgå i retstavningen. --Med venlig hilsen Necessary Evil (diskussion) 18. aug 2012, 18:35 (CEST)