Wikipedia:Flytteforslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Wikipedia:Flytningsforslag)
Gå til: navigation, søg
Gnome-edit-delete.svg Crossed out rubbish bin.svg Arrows-move.svg Merge-arrow.svg
Sletningsforslag Gendannelsesforslag Flytteforslag Sammenskrivningsforslag


Genveje:
WP:FLYT
WP:Flyt

Dette er en liste over flytteforslag. Hvis du finder en side, du mener bør flyttes, kan du foreslå den flyttet her på siden (nederst). Hvis en flytning er oplagt, kan flytningen ske uden diskussion. Hvis den efterladte omdirigering efter en flytning ikke er nødvendig, kan du markere denne med {{hurtigslet}}.

Husk at markere flyttekandidater med {{flyt|foreslået destination}}

Alle kan deltage i diskussionerne her på siden, men kommentarer fra registrerede brugere tillægges ofte størst betydning. Når der er etableret konsensus, vil en registreret bruger konkludere på flytteforslaget. Normalt bør der gå mindst en uge fra forslaget stilles til flytningen foretages. Alle flytninger registreres i flytteloggen. Er det en fil, en skabelon eller en kategori, der skal flyttes, kan man evt. anmode om botassistance på Wikipedia:Anmodning om botassistance.

Du kan hjælpe ved at kommentere nedenstående forslag, konkludere på den eller ved at kigge i Kategori:Flytteforslag og enten flytte sider, hvor en flytning er oplagt (kig evt. på sidens diskussionsside), eller sætte den på denne side. For hjælp omkring flytning af sider, se Hjælp:Flytning.

Konkluderede flytteforslag flyttes efter et passende tidsrum til arkivet

Procedure for indstilling til flytning[redigér wikikode]

Generel procedure[redigér wikikode]

Sådan indstilles en artikel til flytning:

 1. Tilføj {{Flytteforslag|Forslag=Navn på siden}} nederst her på siden.
  Herefter vil dit flytteforslag dukke op med link til selve artiklen og til en ny side, hvor forslaget kan diskuteres. Det er vigtigt at du kun skriver navnet på den side du ønsker flyttet. Siden du ønsker flyttet til, nævnes i diskussionsteksten.
 2. Følg linket "Rediger" ud for dit flytteforslag og tilføj en indledning, der beskriver hvorfor du laver flytte-indstillingen. Indledningen er ikke nødvendigvis en holdningstilkendegivelse, hvorfor den ikke indgår i den samlede konsensusafklaring. Du skal derfor huske at give din mening tilkende med en af koderne nedenfor, når du indstiller såfremt du har en holdning til flytteforslaget.
  Hvis artiklen omhandler en nulevende person, indsættes skabelonen {{Nulevende person diskussion}} i toppen af flytteforslaget.
 3. Tilføj {{Fs}} på den pågældende artikels diskussionsside.
  Det sørger for at flyttebegrundelsen også kan ses på diskussionssiden.
 4. Tilføj flytteskabelonen ({{Flyt}}) øverst i den artikel, du foreslår flyttet.

Er du i tvivl om, hvordan ovenstående gøres korrekt, kan du altid henvende dig i dette forum, hvor der gerne skulle være nogle der kan hjælpe.

Benyt ikke det rediger-link der er nederst på siden. Det vil placere dit indlæg sammen med den hidtil nyeste men uvedkommende diskussion.

Mere rutinerede brugere vil typisk oprette undersiden i forvejen, som Wikipedia:Flytteforslag/Navn på siden eller ved at klikke på linket i {{Flyt}}-skabelonen, men hvis du gør det så husk at indsætte {{Flytteforslag|Forslag=Navn på siden}} her på siden bagefter, så andre kan se diskussionen. Linket bliver ikke indsat automatisk.

Andre registrede wikibrugere kan tilkendegive meninger og kommentere forslaget på diskussionssiden, med henblik på at nå frem til konsensus om hvad der skal foretages.

Vil du udtrykke din mening om et forslag, kan du benytte følgende koder for meningstilkendegivelse:

Kode Bliver til
*{{SFlyt}} begrundelse --~~~~     
 • Symbol move vote.svg Flyt begrundelse --signatur
*{{SFlytIkke}} begrundelse --~~~~     
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke begrundelse --signatur
*{{Neutral}} begrundelse --~~~~
 • Symbol neutral vote.svg Neutral begrundelse --signatur
*{{Kommentar}} kommentar --~~~~     
 • Symbol comment vote.svg Kommentar kommentar --signatur
*{{Spørgsmål}} spørgsmål --~~~~     
 • Symbol question green.svg Spørgsmål spørgsmål --signatur


Indstillinger til flytning[redigér wikikode]

Flytteforslag: Kategori:Bydele og forstæder

Flyt til Kategori:Bydele da bydele og forstæder ikke nødvendigvis har noget med hinanden at gøre. En bydel er ikke partou en forstad, mens en forstad ikke partou er en bydel. De kan være det samme, men langt fra altid. forstæder kan så flyttes til Kategori:Forstæder. --Patchfinder (diskussion) 2. jul 2014, 19:13 (CEST)

 • Symbol move vote.svg Flyt - det kan jeg godt være enig i. Det ville være fint nok med dem mere kategoriseret. --Simeondahl (diskussion) 4. jan 2016, 11:17 (CET)
 • Symbol move vote.svg Flyt - Enig. --Kontoreg(Henvendelse) 7. jan 2016, 20:19 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Det er samme fænomen, indtil 1970 forstæder derefter bydele. Rmir2 (diskussion) 11. jan 2016, 20:17 (CET)
 • Symbol move vote.svg Flyt - To vidt forskellige ting, både før og efter 1970, forstæder udvikler sig tit til at blive bydele under væksten, og man kan ikke bruge den danske kommunalreform til en hujende fis, som jeg antager Rmir2 hentyder til, da kategorien omfatter byer i hele verden, og uden for landets grænser er de nok temmeligt ligeglade med den danske administrative inddeling og dens løbende reformering, forstæder i en kategori, bydele i en anden, det andet giver ikke mening, vi har jo heller ikke Kategori:Hvaler og Kattedyr. Vrenak (diskussion) 26. dec 2016, 17:51 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Slet To forskellige begreber. Hvis kategorinavnet skal ændres, skal kategorien først gennemløbes manuelt, for at se om hvilke af siderne, der omhandler forstæder. --Madglad (diskussion) 26. dec 2016, 17:53 (CET)
 • Symbol move vote.svg Flyt - tydeligt to forskellige ting. De skal holdes separat. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 26. dec 2016, 22:54 (CET)
 • Symbol move vote.svg Flyt - Lyder rimeligt.--Økonom (diskussion) 11. apr 2017, 19:04 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar I og med at Patchfinder allerede for længst har oprettet Kategori:Bydele uden at afvente konsensus om sit forslag, er forslaget lidt irrelevant. Man kan så spørge sig hvilken praktisk betydning kategoriseringen har, jeg synes at der kategoriseres for meget, bare fordi ting kan kategoriseres. Der synes ikke at være et formål. --Madglad (diskussion) 12. apr 2017, 06:29 (CEST)
  • Symbol comment vote.svg Kommentar Fordi en forstad ikke er det sammen som en bydel. Nørrebro er ikke et forstad. Høje Taastrup er ikke en bydel. Jeg kan godt lide de tydelige grænser i en kategori. Og hvis der er overlap i kategorisering, så er det jo ikke et problem. Bare man kan finde det. Fx: Hvis jeg vil se alle bydele af København... så har jeg ikke lyst til at se alle de forstæder der ligger omkring den. Så jeg er helt enig i Patchfinder flytning.  •   Rodejong   💬 ✉️ 12. apr 2017, 11:03 (CEST)

CET)

 • Symbol move vote.svg Flyt - en tre (!) år gammel diskussion med overvældende flertal, hvor kategori: bydele allerede er oprettet for lang tid siden. Kan der ikke også konkluderes og effektueres på denne? --Santac (diskussion) 16. aug 2017, 20:32 (CEST)
 • Symbol move vote.svg Flyt - To forskellige ting. --Sorenhk (diskussion // projekter // bidrag) 25. okt 2017, 10:00 (CEST)
 • Symbol move vote.svg Flyt - Enig. --Inc (diskussion) 7. nov 2017, 19:46 (CET)
Crystal Clear action apply.png Konklusion:
Med 9 støtter (8 for flyt og 1 for slet) og 1 imod går et overvældende flertag ind for en ophævelse af fælleskategorien. Hvem kan tage sig af realiseringen? --Inc (diskussion) 7. nov 2017, 19:46 (CET)

Flytteforslag: Stilperiode

Emnet "stilperiode" er som udgangspunkt noget rod - der har altid været fluktuationer i hvilke stiltræk, der har været populære, og man har igen og igen anvendt forne tiders stilarter, enten som udtryk for den ene eller anden -isme eller blot fordi det har været praktisk. Det giver derfor langt mere mening at ændre artiklen (og efterfølgende Kategori:Stilperioder) til at fokusere på stilarter. --Palnatoke (diskussion) 19. aug 2014, 08:49 (CEST)

 • Symbol move vote.svg Flyt - Enig. Flyt til Stilart. --Pugilist (diskussion) 19. jan 2015, 07:17 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Angivelserne bruges ofte til at beskrive en anden indgang til tidsperioder end faste årstal, mens stilart mere refererer til enkeltværker. Jeg er i tvivl, men hælder mest til et flytIkke - Nico (diskussion) 19. jan 2015, 07:51 (CET)
 • Symbol move vote.svg Flyt - En stilart har en oprindelse i en periode og kan desuden praktiseres op til nutiden. --Kontoreg(Henvendelse) 7. jan 2016, 20:43 (CET)
 • Symbol move vote.svg Flyt - Enig med Palnatokes og Kontoregs argumenter. Der er ganske vist forskelle imellem de enkelte punkter på listen; f.eks. er det mit indtryk, at Louis Seize og Régence forholdsvis klart er afgrænset til en bestemt periode og ikke ville blive brugt som stilbetegnelse for værker, der stammer fra senere tid, hvorimod eksempelvis gotisk og funktionalistisk stil kan bruges langt bredere, også selvom de konkret hørte til nogle bestemte perioder. Det er altså ikke entydigt, men jeg hælder til flytning som foreslået. --SorenRK (diskussion) 10. aug 2016, 12:58 (CEST)

Forslag; flyt til stilretning:

--Glenn (diskussion) 21. mar 2017, 23:48 (CET)

Se også http://www.fukbh.dk/media/9501163/kunsthistorie_-_linjestudiebeskrivelse.pdf --Kontoreg(Henvendelse) 23. mar 2017, 09:52 (CET)
 • Symbol neutral vote.svg Neutral - Jeg har ingen præferencer. --Inc (diskussion) 12. nov 2017, 09:56 (CET)

Flytteforslag: Flytteforslag for kategorier - i eller fra

Jeg har nogle flytteforslag, hvor hvor det kunne være ide at tage dem overordnet i stedet tage dem i enkeltvis. Første tema, er om vi skal bruge "i" eller "fra" for organisationer, virksomheder og klubber. Jeg har hentet nogle forslag fra min oversigt over flytteforslag.

Det fleste sportsklubber er "i", mens de fleste Håndboldklubber er "fra".

De fleste virksomheder i lande er "fra", mens dem i byerne er med "i".

Den overordnet kategori er organisationer, hvor der kan findes flere eksempler.

Det jeg vil have ud af en diskussion, er at få nogle principper, som er nemt at arbejde ud fra. Og når principper er plads, kan jeg godt køre en bot-job, som retter kategorinavne til - der er mange! --Steen Th (diskussion) 14. feb 2015, 15:59 (CET)

I eller fra, i forbindelse med diskussionen om Kategori:Storfyrster fra Litauen rejste jeg tidligere en diskussion om i eller fra.
Vi anvender nu fra om regenter, men i mange tilfælde i middelalderen og tidlig moderne tid var regenter ikke fra det land de var fyrste/regent for. Endda idag kan man vel ikke påstå at Barak Obama er fra USA. Vi bør omdøbe kategorierne til Kategori:Konge/fyrste/xxx i/af/for xxx land og ikke fra. De aktuelle regenter vil så samtidigt kunne indgå i Kategori:Kongelige fra (deres fødeland).
Det er vel analogt til diverse sportsudøvere, en fodboldspiller fra Danmark, der spiller på Real Madrids hold ryger vel heller ikke pludseligt ind i Kategori:Fodboldspiller fra Spanien ved klubskiftet til RM? mvh Per (PerV) (diskussion) 14. feb 2015, 17:55 (CET)
Per. Det er ikke personer som er problemet. Jeg skrev netop organisationer, virksomheder og klubber, fordi det er her problemerne er, hvor brugeren er inkonsekvent.. --Steen Th (diskussion) 14. feb 2015, 18:17 (CET)
Personligt tror jeg, at de fleste vil mene, at vi skal kategorisere ud fra, hvor virksomheden (eller klubben) oprindeligt stammer fra, eller evt. hvor den har hovedkvarter. Derfor vil jeg mene, at vi bør bruge fra.
Er det i forresten en fejl, at du foreslår at flytte Kategori:Virksomheder fra Sønderjylland til Kategori:Virksomheder i Sønderjylland når nu i de 3 andre tilfælde vil fra "i" til "fra"? --MGA73 (diskussion) 5. apr 2015, 13:31 (CEST)
 • Symbol neutral vote.svg Neutral - Jeg har det fint med det hele. --Inc (diskussion) 12. nov 2017, 09:58 (CET)

Flytteforslag: Kategori:Børnebogsforfattere fra Danmark

Bruger:Clb forslå den 13. februar 2011, at Kategori:Børnebogsforfattere fra Danmark flyttes til Kategori:Børne- og ungdomsforfattere fra Danmark. Jeg kan ikke se forslaget begrundet. Hvis skal flyttes, bør alle de andre kategorier under Kategori:Børnebogsforfattere flyttes med. Der er en kommentar på diskussionsiden. --Steen Th (diskussion) 26. feb 2015, 12:11 (CET)

 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke Ved kigge på interwiki-links, så er det kun svwiki som medtager ungdombogsforfattere. --Steen Th (diskussion) 26. feb 2015, 12:11 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Så bør sv:Kategori:Danska författare av barn- och ungdomslitteratur vel egentlig flyttes til et andet Wikidata-objekt og svenskerne bør gøres opmærksom på det, så de kan rette til. En anden ting er så hvilke kategorier, vi har ungdomsbogsforfattere i (spændende især med dem, der ikke har skrevet børnebøger). --Palnatoke (diskussion) 26. feb 2015, 12:19 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Du kan godt forslå det, hvis du ønsker, at det kun er fuldstædig ækvivalente kategorier, som skal forbindes. Men der mange steder, hvor det ikke er. Jeg vil nøjes bare notere, at de fleste har en definition, som ækvivalent med vores den nuværende kategori. --Steen Th (diskussion) 26. feb 2015, 17:23 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar På biblioteker er børne- og ungdomslitteratur som oftest samlet i en kategori. Det kan være vanskeligt at kategorisere præcis hvor skillelinjen går ved litteratur målrettet 12-14 årige. -- --Martin (diskussion) 7. mar 2015, 12:34 (CET) Martin
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Dansk forfatterforening opererer med børne- og ungdomslitteratur som en samlet kategori http://www.danskforfatterforening.dk/om-dff/grupperne/bu-gruppen.aspx --Birk Clarlund (diskussion) 12. mar 2015, 00:19 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Hvis man ser på kategoritræerne på de forskellige sprog, er ungdomsbøger en delmængde af børnebøger, så det er vist kun et spørgsmål om navngivning, ikke om indhold. --Palnatoke (diskussion) 12. mar 2015, 06:43 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar En andet emne er det som skal flyttes til det rigtige. Jeg kan se på diskussionsside at det burde være Kategori:Børne- og ungdomsbogsforfattere fra Danmark.. --Steen Th (diskussion) 12. mar 2015, 11:18 (CET)
 • Symbol move vote.svg Flyt - Flyt til Kategori:Børne- og ungdomsforfattere fra Danmark. Vi tilgodeser dermed unge som ikke ønsker at blive betragtet som børn. --Kontoreg(Henvendelse) 20. jul 2016, 08:47 (CEST)
 • Symbol move vote.svg Flyt - enig med Kontoregs kommentar for over et år siden(!) i denne diskussion startet for over 2,5 år siden(!!), på et forslag oprettet for over 6 år siden(!!!). --Santac (diskussion) 16. aug 2017, 20:04 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Vi når til enighed inden udgangen af århundredet. ;-) Vh. SorenRK (diskussion) 23. sep 2017, 18:30 (CEST)
 • Symbol move vote.svg Flyt - Egentlig er jeg neutral, men det ville være rart med en konklusion. --Inc (diskussion) 12. nov 2017, 10:01 (CET)

Flytteforslag: Underviser

"Underviser" er en funktion, som følger med stillingen "lærer". Denne funktion er allerede dækket af artiklen Undervisning - sandsynligvis ikke godt nok, men det kan man jo gøre. Hvad artiklen Lærer skal omfatte, er lærerstandens samfundsmæssige og historiske placering og naturligvis også de udgrænsninger og domænetab, der er sket. --Palnatoke (diskussion) 21. mar 2016, 12:15 (CET)

Stillingen "lærer" er en noget uklar definition. Jeg opfatter den som værende så upræcis, at den er uhensigtsmæssig til en artikelplacering. Derfor ser jeg endvidere gerne at Kategori:Lærere nedlægges og dens artikler bliver flyttet til præcise lærer-kategorier under Kategori:Undervisere. --Patchfinder (diskussion) 21. mar 2016, 13:36 (CET)
Stillingen er særdeles klar. Det står i ansættelsesbreve, der er en fagforening og så videre. "Underviser", derimod, er et så løst begreb at det bliver brugt om enhver person, der laver undervisning. --Palnatoke (diskussion) 21. mar 2016, 15:09 (CET)
Uden at vide det, så tror jeg, at du tænker på en skolelærer, altså en lærer ved en skole. Denne artikel mangler vi. --Patchfinder (diskussion) 21. mar 2016, 16:09 (CET)
De er såmænd også lærere, når de bliver arbejdsløse. Vi havde da en artikel om dem. Men så blev den flyttet. Nu foreslår jeg at flytte den tilbage. Jeg skal ud af døren, men når jeg kommer tilbage, opretter jeg gerne redirecten fra Skolelærer til Lærer. --Palnatoke (diskussion) 21. mar 2016, 17:09 (CET)
Næ, den var der allerede. Så skal den bare rettes igen. --Palnatoke (diskussion) 21. mar 2016, 17:11 (CET)
Det er de da og også når de bliver færdiguddannede eller når de underviser uden en læreruddannelse. Min pointe er, at der findes forskellige definitioner på, hvad en lærer er. Den samme problematik er der med pædagog, der har jeg oprettet pædagog (flertydig), for at forklare nogle af forskellene. Ved definitionen lærer er bl.a. disse definitioner. Som jeg opfatter Danmarks Lærerforenings definition, en underviser, hvor der er stor fokus på det pædagogiske aspekt. I Norge kaldes de for pedagoger, men i Danmark er pædagog noget andet. En lærer kan også være en underviser, der er dygtig til at lære fra sig, det kendes bl.a. fra fagskolerne, hvor faglærerne praktiserer dette. En hjemmeunderviser kan også være en lærer og en kørelærer er også en lærer. Der er flere definitioner, men jeg stopper her. Måske er den mest hensigtsmæssige løsning ved lærer som ved pædagog at oprette en flertydig artikel. --Patchfinder (diskussion) 24. mar 2016, 12:44 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - "Lærer" og "underviser" er ikke beskyttede titler, det vil sige, at alle kan kalde sig "lærer" eller "underviser" i forbindelse med udøvelsen af deres undervisning. Alle lærere/undervisere foretager undervisning, det vil sige, at de underviser enten teoretisk og/eller praktisk. Arten af undervisningen eller niveauet for undervisningen er underordnet, det vil sige. at undervisningen altid vil have et pædagogisk sigte på opdragelse/undervisning (lærernes fagforening 'Danmarks Lærerforening' forsøger i denne forbindelse at få patent på undervisning). "At lære fra sig" kaldes inden for pædagogikken "at undervise" og ikke "at lære fra sig". Med andre ord, "underviser" og "lærer" er begge stillinger, mens "underviser" kan også forstås som en funktion, der følger med stillingen "lærer". Jeg foreslår, at artiklerne Underviser og Lærer slettes til fordel for artiklen Undervisning. --Kontoreg(Henvendelse) 25. mar 2016, 10:34 (CET)
Efter at jeg har haft gang i et større kategoriseringsarbejde under kategori:uddannelse er det blevet klart for mig, at det er svært at dele artiklen lærer og kategori:lærere op, som jeg gerne ville. Begrebet lærer er simpelthen så bredt et begreb, at det vil betyde alt for mange underkategorier og underartikler. Som Kontoreg korrekt påpeger, så er lærer ikke en beskyttet titel, så det rejser spørgsmålet, om vi skal have en specifik kategori for lærere, der har relevant læreruddannelse. Eller om det som nu fortsat skal være en blandingskategori, hvor den indeholder nogle der uddannede som lærere, nogle der arbejder som lærere som ikke er uddannede til det og nogle der er begge dele. Nogle der er speciallærere, faglærere eller almene lærere ? Jeg bakker nu op om flytteforslaget, forudsat at artiklen bliver omskrevet og omhandler lærer som et bredt favnende begreb. --Patchfinder (diskussion) 26. mar 2016, 18:45 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Vi kan godt have artiklen Lærer, men det vil i så fald være en underartikel til Underviser. --Inc (diskussion) 12. nov 2017, 09:49 (CET)

Flytteforslag: Silkeborgmotorvejen

Denne artikels indhold findes i grove træk stort set i artiklen om Herningmotorvejen. Da navnet "Silkeborgmotorvejen" tilmed er fremhævet med fede typer i førnævnte artikel og fungerer som redirect# til Herningmotorvejen, er der slet ingen idé i at have to artikler om det samme emne. Derfor: slet denne artikel. --91.195.58.208 12. sep 2016, 11:47 (CEST)

 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Det vil sige, at de to artikler i virkeligheden skal flettes sammen, og den ene af dem skal pege på den anden? Spørgsmålet er, hvilket af navnene der er mest anvendt og/eller det officielle. Da stykket ved Herning jo kom først, er det nok det, men med mine indtryk fra de østjyske medier er Silkeborgmotorvejen umådelig meget brugt i vejens østlige ende (måske særligt her omkring indvielsen af det sidste stykke ved Silkeborg). Sjovt nok refererer Vejdirektoratet til begge, og en helt simpel googlesøgning giver 25.800 hits på "Silkeborgmotorvejen" samt 13.500 hits på "Herningmotorvejen". Et argument for at lade Silkeborgmotorvejen indeholde teksten kunne jo også være, at der er andre motorveje omkring Herning (Messemotorvejen og Midtjyske Motorvej og vel en mere projekteret i nordlig retning) - man kunne måske risikere at blive forvirret over, hvilken af de tre veje, Herningmotorvejen dækker over. Omvendt er der kun én motorvej ved Silkeborg, hvilket gør den ret entydig. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 12. sep 2016, 12:21 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Hele Primærrute 15 kan fint rummes i én artikel, der er masser af plads til afsnit om delstrækningerne, og så interessant er den vist heller ikke. --Madglad (diskussion) 12. sep 2016, 12:26 (CEST)
 • Skriv den ind i artiklen om Herningmotorvejen, det er den samme vej, blot en delstrækning der kaldes for Silkeborgmotorvejen. --Patchfinder (diskussion) 2. feb 2017, 00:05 (CET)
 • Symbol neutral vote.svg Neutral - Hvorfor er nogen af artiklerne notable? :/ (skrev Inc (diskussion • bidrag) 2017-11-12 09.39. Husk at signere dine indlæg.)

Flytteforslag: Executive order

Artiklen Executive order (oprettet af Bruger:Lindberg) er lige nu navngivet på engelsk, men ifølge navngivningsnormen skal artiker hedde det, som de fleste dansktalende vil finde naturligt og på dansk kaldes de ifølge både Danmarks Radio og Information for "præsidentielle dekreter", så hvad siger I til at flytte artiklen til Præsidentielt dekret? Artikerne på både dawiki, enwiki, dewiki, nowiki og svwiki lader til kun at omtale USA, men hvis det findes i andre lande, er der slet ingen grund til at navngive artiklen på engelsk. Hvis man kigger på interwikioversigten, lader det til, at kun dewiki (udover enwiki) også navngiver artiklen på engelsk. De øvrige navngiver artiklen på sine egne sprog.

 • Symbol move vote.svg Flyt til præsidentielt dekret som argumenteret.
  - Sarrus (db) d. 11. feb 2017, 17:33 (CET)
 • Symbol move vote.svg Flyt til foreslåede titel siden dette er den udbredte formulering brugt af presse og akademikere. Hvis der er nogen der protesterer kan jeg finde nogen eksempler. Mvh. InsaneHacker (💬) 11. feb 2017, 17:44 (CET)
 • Præsidenter kan sandsynligvis udstede dekreter i mange lande, så jeg foreslår Præsidentielt dekret i USA. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. feb 2017, 17:51 (CET)
Efter at have skimmet en:Executive order, en:Presidential proclamation og en:Presidential memorandum ser det ikke ud til at konceptet bruges specielt meget i andre lande. Men det kan selvfølgeligt være fordi at de kalder andre landes dekreter noget andet. Mvh. InsaneHacker (💬) 11. feb 2017, 17:55 (CET)
Der står i denne artikel på dr.dk, at Tyrkiets præsident vil kunne udstede "dekreter", hvis forfatningen bliver lavet om, men vil det mon være det det samme som "præsidentielle dekreter"?
- Sarrus (db) d. 11. feb 2017, 17:58 (CET)
Et dekret udstedt af en præsident er vel altid et præsidentielt dekret. Hvis artiklen kun handler om forholdene i ét land, synes jeg at det skal fremgå af titlen. Ellers vil jeg finde titlen misvisende. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. feb 2017, 18:22 (CET)
Hvis konceptet ikke anvendes andre steder (endnu) er det vel ikke et problem. Mvh. InsaneHacker (💬) 11. feb 2017, 20:31 (CET)
Konceptet er skam velkendt i stort set alle lande. Der er dog forskellige forfatninger, der varierer temaet. I dansk kontekst kendes begreberne Kongelig Anordning og Bekendtgørelse. Det er ikke så mystisk. Så vidt jeg er orienteret, har den udøvende magt i de fleste demokratiske lande (resten kan være det samme ...) adgang til at udstede dekreter/bekendtgørelser/anordninger/ m.v. Der kan være en del variationer i forholdet mellem den lovgivende og den udøvende magt, hvilket giver variationer i betydningen af den type lovgivning, men grundlæggende er det det samme. Da artiklen tilsyneladende omhandler de amerikanske forhold, ligger artiklen efter min opfattelse fint der hvor den ligger. "Præsidentielle dekreter" er noget kunstigt noget, men er der stemning for at flytte den, så skal jeg ikke modsætte mig det. Man kunne dog overveje at sammenskrive den til en artikel, der giver lidt større overblik og samlet behandler den udøvende magts regeludstedelse. Det kunne fint være i artiklen om bekendtgørelser. --Pugilist (diskussion) 12. feb 2017, 01:01 (CET)
Det bliver en lang artikel hvis man skal dække alle elementer af det amerikanske koncept og alle andre landes bekendtgørelser. Mvh. InsaneHacker (💬) 12. feb 2017, 10:30 (CET)
Måske. Men det kan også blive en flagrende artikel uden forankring i virkeligheden, hvis ikke begrebet sættes i perspektiv. Men som angivet i min kommentar, så synes jeg artiklen ligger fint, hvor den ligger, idet den omhandler amerikanske forhold. --Pugilist (diskussion) 12. feb 2017, 12:18 (CET)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Der er ingen grund til at udvide emnet. Hvis nogen vil give et større overblik som dækker hele verden, bør det ske i en anden artikel. Men artiklen bør have det navn som er normalt på dansk. Det er Præsidentielt dekret ifølge Sarrus' eksempler. Det skal bare specificeres i navnet at emnet er afgrænset til amerikanske forhold. Derfor mit forslag ovenfor. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 12. feb 2017, 13:31 (CET)

 • Symbol move vote.svg Flyt Den nuværende artikel handler om det amerikanske tilfælde, som i øvrigt i sig selv er en hel artikel værdig! Skal den flyttes skal det være til Præsidentielt dekret (USA) som foreslået af Bruger:Kartebolle. Men ja, selvfølgelig kunne man udvide artiklen til at omfatte præsidentielle dekreter generelt. Eller en endnu mere omfattende artikel der også omfatter kongelige forordninger, men så skal den jo ikke hedde Præsidentielt dekret. --Honymand (diskussion) 5. apr 2017, 20:38 (CEST)
 • Symbol move vote.svg Flyt - Lyder fornuftigt at flytte til den danske betegnelse. Om der skal (USA) med i parentes efter benævnelsen, er ikke så afgørende efter min mening.--Økonom (diskussion) 11. apr 2017, 19:23 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Der synes at tegne sig et flertal for en flytning. Før end denne effektueres, vil jeg blot pippe lidt, at "executive" er udtryk for, at der er tale om en retsakt udstedt at den udøvende magt. Den udøvende magt er i USA præsidenten, i Danmark som bekendt (?) hos kongen. Omhandler artiklen de amerikanske forhold, bør artiklen flyttes til en overskrift, der indikerer dette, hvis ellers der er stemning for at flytte til en fordanskning af navnet. Flyttes til noget mere generelt, bør artiklen gøres mere generel i sit indhold og omfatte den udøvende magts regeludstedelse, dvs. omfattende konger, præsidenter, generalguvernører etc. Det kan sagtens bære en artikel. --Pugilist (diskussion) 16. jun 2017, 22:46 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Artiklen omhandler amerikanske forhold, så jeg foretrækker det amerikanske Executive Order. I øvrigt giver Google 27.000 danske resultater på "Executive Order", men kun 16.300 danske resultater for "præsidentielt dekret". --Inc (diskussion) 7. nov 2017, 20:01 (CET)

Flytteforslag: Argumentationsteori

Flyt til Argumentation. Jeg finder det mærkeligt at der både er siderne Argumentation og Argumentationsteori. For mig at se er det, som det er nu, det samme som hvis man havde en artikel om fysik og en artikel om fysikteori - hvilket jo ville være ondsvagt. Derfor forslår jeg at man tager artiklen Argumentationsteori og flytter til Argumentation. mvh. Jacob Valdemar (diskussion) 11. sep 2017, 19:11 (CEST)

Så hvis du ikke vil sammenskrive, hvad vil du så gøre med den artikel, der ligger der, hvor du vil flytte artiklen Argumentationsteori hen? --Pugilist (diskussion) 12. sep 2017, 22:15 (CEST)
Slette den. Jeg ser ikke, at den indeholder noget værdifuldt, som ikke allerede står andre steder. Jacob Valdemar (diskussion) 13. sep 2017, 17:57 (CEST)
Så du vil slette Argumentation? --15. sep 2017, 23:20 (CEST)
Ja, og derefter flytte indholdet fra Argumentationsteori dertil. Jacob Valdemar (diskussion) 18. sep 2017, 11:52 (CEST)
Det er normalt det, der formelt set håndteres via en sammenskrivning - også selv om én af artiklerne reelt ikke indeholder selvstændig information. --Pugilist (diskussion) 18. sep 2017, 12:02 (CEST)
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - Jeg synes, at vi godt bare kan færdiggøre diskussionen her. --Inc (diskussion) 12. nov 2017, 09:34 (CET)

Flytteforslag: Svenska motståndsrörelsen

Stöder förslaget enligt argument i förslaget. Organisationen använder nu Nordiska motståndsrörelsen och säger sig ha avdelningar i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Sjö (diskussion) 1. okt 2017, 09:02 (CEST)

 • Symbol point of order.svg Formalia Forslaget omhandler flytning til Nordiske modstandsbevægelse. Bruger:Budimir Jermolov skriver i flytteskabelonen: "Begrundelsen er at organisationen ikke selv kalder sig for "den svenske modstandsbevægelse", men hedder nu Nordiske modstandsbevægelse, og er repræsenteret i alle de nordiske lande." Vh. SorenRK (diskussion) 8. okt 2017, 18:09 (CEST)
 • Symbol move vote.svg Flyt , såfremt artiklen rettes til, og navneændringen beskrives. Vh. SorenRK (diskussion) 8. okt 2017, 18:09 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke til "Nordiske modstandsbevægelse". Tjek deres webside først. Symbol move vote.svg Flyt til Nordfront, som de selv kalder sig for. Det med "nordiske modstandsbevægelse" er jo bare en anprisning af hvad andre ville kalde en organisation. --Madglad (diskussion) 15. okt 2017, 18:45 (CEST)
Efter hjemmesiden at dømme er Nordfront navnet på deres "magasin"/nyhedshjemmeside, men ikke på selve organisationen. Se også f.eks. sv:Nordiska motståndsrörelsen. Vh. SorenRK (diskussion) 15. okt 2017, 18:52 (CEST)

Flytteforslag: Vestegnen

Efter min mening bør artiklen stå under Københavns Vestegn. Vestegnen er et alt for bredt og uklart begreb. Det er muligt, at folk i København ved, hvad der menes, men langt de fleste af os ved det ikke. Derfor flyt. Rmir2 (diskussion) 7. nov 2017, 18:55 (CET)

 • Symbol move vote.svg Flyt - som forslagsstiller. Rmir2 (diskussion) 7. nov 2017, 18:59 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Tilsyneladende er der ikke andre steder, der hedder Vestegnen. --Inc (diskussion) 7. nov 2017, 19:40 (CET)
 • Symbol move vote.svg Flyt - Lyder rimeligt at undgå utilsigtet københavneri på denne måde. Økonom (diskussion) 7. nov 2017, 19:57 (CET)
 • Symbol neutral vote.svg Neutral (hældende mod Symbol move vote.svg Flyt ) - Jeg er stødt på begge udgaver, men skulle jeg selv oprette artiklen fra ny, ville jeg vælge Københavns Vestegn. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 7. nov 2017, 21:16 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Der er ikke nogen realistisk forvekslingsmulighed, og det nuværende navn er det mest benyttede navn. At et lille mindretal ikke finder begrebet entydigt, er dette lille mindretals problem. --Palnatoke (diskussion) 8. nov 2017, 01:36 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Udtrykket Vestegnen benyttes ofte i div. medier, også uden at nævne, at det er et vestligt forstadsområde til København. Hvis nogle folk fra Jylland ikke kan finde ud af det, hvorfor skal jeg så vide hvor Himmerland ligger? Ligger det oppe i Himlen eller hvad?. --Hofkas (diskussion) 11. nov 2017, 14:58 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Citat fra Wikipedia:Navngivning#Generelle_konventioner: "Brug de mest almindelige navne på steder". Hvis man ikke ved hvad begrebet dækker og støder på udtrykket i medierne eller andetsteds, er det godt at man kan slå emnet efter i Wikipedia. --Madglad (diskussion) 21. nov 2017, 10:40 (CET)
Crystal Clear action apply.png Konklusion:
Der er ikke konsensus om at flytte artiklen.
- Sarrus (db) d. 3. dec 2017, 16:07 (CET)

Flytteforslag: Gyldengrød (nisse)

Jf. Wikipedia:Flertydige titler#Navngivning skal sidetitler kun indeholde parenteser, hvis der er mere end én (notabel) ting med samme navn.

Det er imidlertid ikke tilfældet her, men alligevel hedder artiklen Gyldengrød (nisse).

Crystal Clear action apply.png Konklusion:
Det fremgår af Wikipedia:Flertydige titler#Navngivning, at der ikke skal bruges parentetiske efterstillinger, når der ikke er tale om flertydighed. Dette skal ikke diskuteres igen for hver enkelt fejloprettet artikelnavn. Navnet skal ændres til Gyldengrød. Forslaget burde have været postet i WP:AOA. --Madglad (diskussion) 12. nov 2017, 09:39 (CET)

Flytteforslag: Batteri (elektricitet)

Er det første de fleste tænker på, når de hører ordet "Batteri", ikke sådan nogen som sidder i elektriske apparater?

Derfor foreslår jeg, at Batteri flyttes til Batteri (flertydig) og at Batteri (elektricitet) herefter flyttes til Batteri.

 • Symbol move vote.svg Flyt som nævnt ovenfor. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 17. nov 2017, 14:45 (CET)
 • Symbol move vote.svg Flyt - Det er også det første, jeg tænker på. --Inc (diskussion) 17. nov 2017, 15:05 (CET)
 • Symbol neutral vote.svg Neutral - Kig evt. på [1] og [2]. Mange vil opfatte batteri som noget militært eller fyrværkeri batteri? --Glenn (diskussion) 17. nov 2017, 15:27 (CET)
 • Symbol move vote.svg Flyt - Der er naturligvis mange, der ved, at ordet har flere betydninger, men jeg er enig med Christian og Inc i, at denne betydning er klart mest oplagt. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 17. nov 2017, 15:55 (CET)
 • Symbol move vote.svg Flyt - Ja, enig. --Honymand (diskussion) 17. nov 2017, 18:12 (CET)
 • Symbol move vote.svg Flyt - Enig! -- mvh Per (PerV) (diskussion) 17. nov 2017, 18:21 (CET)

5 for, 1 neutral og ingen imod på 10 dage. Det er vist på tide at konkludere, at flytningen udføres. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 27. nov 2017, 15:32 (CET)

Crystal Clear action apply.png Konklusion:
Med 5 støtter (og 1 neutral) flyttes artiklen. --Glenn (diskussion) 27. nov 2017, 17:20 (CET)

Flytteforslag: Julestjerner (julekalender)

I øjeblikket ligger artiklen under Julestjerner (julekalender), mens Julestjerner er en omdirigering til Julestjerne.

Der er pt. ikke andre ting der hedder Julestjerner. Ifølge Wikipedia:Flertydige titler#Navngivning skal den kun hedde noget til “efternavn”, hvis der er andre notable ting med samme navn. Ligesom at Klassen heller ikke omdirigerer til Klasse, men i stedet dækker over tv-serien.

5 for og ingen imod. Det er vist på tide at konkludere, at flytningen udføres. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 9. dec 2017, 18:09 (CET)

Flytteforslag: LGBT

LGBT er forældet. Det korrekte er nu LGGBDTTTIQQAAPP (Lesbian Gay Genderqueer Bisexual Demisexual Transgender Transsexual Twospirit Intersex Queer Questioning Asexual Allies Pansexual Polyamorous).[1][2][3] Derfor: flyt. Rmir2 (diskussion) 5. dec 2017, 19:35 (CET)

 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke Citat Rmir2: "Det korrekte er nu LGGBDTTTIQQAAPP".[kilde mangler] Nej. --Madglad (diskussion) 5. dec 2017, 20:40 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke Jeg tror det er de færreste, der kender udtrykket “LGGBDTTTIQQAAPP”, hvilket desuden er et ret indviklet navn. Hvis der nogensinde bliver enighed om at flytte siden, så bør LGBT stadigvæk stå der som Redirect. --EeveeSylveon 5. dec 2017, 20:51 (CET)

[redigeringskonflikt

 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke Udover det megalange akronym simpelthen er for langt ude, så er det ej heller et begreb der findes på dansk. At LGBT omfatter flere mindre "grupperinger" der ikke er direkte repræsenteret i akronymet er ikke ensbetydende med at man automatisk skal forlænge akronymet. -- Vrenak (diskussion) 5. dec 2017, 20:52 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke Hvis det her er en joke, er det en uhyre dårlig joke, og hvis det ikke er en joke, er det endnu værre – det er ikke Wikipedias opgave at gøre nar ad udsatte minoriteter, og det er mildt sagt forstyrrende at bruge projektets administrative kræfter på den slags. Jeg mener, at en advarsel som minimum er på sin plads. —Pinnerup (diskussion) 5. dec 2017, 23:21 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke Forslaget er langt under dansk wikipedias niveau, hvordan kan en seriøs? bruger stille et sådant forslag? Det er direkte uacceptabelt!!! Og så er vi vist enige om at Trump-redigerede youtube videoer ikke kan bruges som kilder på dansk wikipedia!!! Jeg er helt enig med Pinnerup! mvh Per (PerV) (diskussion) 6. dec 2017, 00:43 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikkeLGBT lyder bedre og jeg tror der ikke så mange folk,der kender udtrykket “LGGBDTTTIQQAAPP Nettejeflad (diskussion)
 1. Må man rette i sine indlæg, efter at folk er begyndt at kommentere dem, som du gør her?
 2. Hvilken magt har en lærerfagforening i en canadisk delstat (EFTO)[3] til at ændre ord i det danske sprog?
 3. Hvilken magt har en lærerfagforening i en canadisk delstat til at ændre ord i det engelske sprog?
 4. Har Pinnerup ret i, at du søger "at gøre nar ad udsatte minoriteter"?
--Madglad (diskussion) 6. dec 2017, 00:50 (CET)
 • @Madglad: - lad mig svare punkt for punkt:
 1. Det var dig der ændrede mit oprindelige indlægt ved at skrive YouTube-sjov på min dokumentation. Hvad bilder du dig egentlig ind?
 2. Uanset, hvad vi iøvrigt mener, er vi nødt til at tage dette emne alvorligt. Udviklingen i Canada går hurtigt, og jeg mener, at vi - seriøst - er nødt til at tage stilling til det på dansk wikipedia. Mange ord er kommet til os udefra (LGBT er et eksempel), og hvis sådanne ord finder vej til sproget, må vi tage dem op også i en wikipedia-sammenhæng.
 3. Forslaget støttes efter sigende af den canadiske premierminister Pierre Trudeau, så det er politik på højeste plan. Formodentlig vil der blive lovgivet om det i Canada.
 4. Dette har intet med "at gøre nar af" nogen. Der er også lavet et ændringsforslag til LGTB-flaget med tilføjelse af en sort og brun stribe. Ændringsforslaget er endnu ikke blevet officielt anerkendt politik, men det kan komme, og så må vi tage stilling til det også.

Emneområdet er i rivende udvikling. De mennesker, som driver dette agenda, er målbevidste og mener deres politik yderst alvorligt. Hvis du i Nordamerika havde skrevet det samme som du har skrevet i denne diskussion, ville du risikere at blive straffet for "hate-speech", så du skal nok tænke mere over, hvad du skriver i fremtiden. Rmir2 (diskussion) 6. dec 2017, 05:59 (CET)

 1. Du besvarede ikke mit spørgsmål. Og lad være med at beskylde mig for at ændre på diskussionen, jeg satte en overskrift på nederst i debatten, så dine sarkastiske youtube-videoer ikke skulle stå og flagre under nederste indlæg. De burde selv have sat en referencegruppe på og placeret dem under dit indlæg.
 2. Du besvarede ikke mit spørgsmål. Du snakker udenom.
 3. Du besvarede ikke mit spørgsmål.
 4. Jeg opfatter det nu på samme måde som Pinnerup. Jeg ved slet ikke hvad jeg skal sige til din forklaring.
--Madglad (diskussion) 6. dec 2017, 08:59 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - hvis du ikke har noget begavet at tilføje debatten, så er du mere end velkommen til ikke at forplumre den. Det er muligt at ingen andre følger med i den nordamerikanske debat, men jeg gør, og dette er en seriøs problemstilling, som der skal tages seriøst stilling. Men jeg tager til efterretning, at der er udbredt enighed om ikke at følge det canadiske eksempel. Tiden vil vise, om vi bør tage spørgsmålet op igen. Rmir2 (diskussion) 6. dec 2017, 17:53 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Det er dig, der ikke tilfører debatten noget, ved ikke at svare på spørgsmål til dit forslag. Her kommer et mere:
Spørgsmål 5. Du hævder i forslaget: "LGBT er forældet. Det korrekte er nu LGGBDTTTIQQAAPP". Hvordan hænger dette sammen med dit senere svar "Udviklingen i Canada går hurtigt, og jeg mener, at vi - seriøst - er nødt til at tage stilling til det på dansk wikipedia. Mange ord er kommet til os udefra (LGBT er et eksempel), og hvis sådanne ord finder vej til sproget, må vi tage dem op også i en wikipedia-sammenhæng." Hvordan hænger det sammen?
Du motiverer i forslaget at LGGBDTTTIQQAAPP nu er den korrekte betegnelse(min understregning), i et senere indlæg modificerer du det til at du mener at der er en udvikling i gang, som nødvendiggør at da.wiki introducerer en betegnelse (som der ingen indikation er af skulle være udbredt på engelsk). Til det er der kun at sige, at da.wiki ikke introducere nye ord og begreber på dansk, hvilket du godt ved. Desuden skifter du forklaring undervejs. Det tyder ikke på at forslaget er seriøst. --Madglad (diskussion) 6. dec 2017, 21:11 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Her må jeg minde mig selv om denne norm: WP:Tro. Jeg syntes ikke at der er grundlag for at flytte siden. --Kjeldjoh (diskussion) 7. dec 2017, 07:53 (CET)

{{Konklusion|1 (opretter) for og 7 imod {{=}} flytningen udføres ikke. [[Bruger:Christian Giersing|Christian Giersing]] <sup>[ [[Brugerdiskussion:Christian Giersing|disk]] // [[Speciel:Bidrag/Christian Giersing|bidrag]] // [[Speciel:E-mail/Christian Giersing|e-mail]] ]</sup> 9. dec 2017, 18:06 (CET)}}

 • Udstreger forslag til konklusion. Citat Wikipedia:Flytteforslag: "Normalt bør der gå mindst en uge fra forslaget stilles til flytningen foretages". Dette forslag er endda mere kompliceret end normalt, idet der udestår spørgsmål, som forslagsstilleren ikke har besvaret, og idet der foreligger en anmodning om administratorassistance vedr. sagen, som endnu ikke er besvaret af administratorerne. --Madglad (diskussion) 9. dec 2017, 19:07 (CET)

Kilder[redigér wikikode]

Flytteforslag: Taxa

Jeg tror det er taxi de fleste mener, når de nævner ordet “Taxa”. Derfor foreslår jeg at Taxa flyttes til Taxa (flertydig) og at Taxa herefter ændres til at omdirigere til Taxi.

Den eneste grund til at jeg ikke har gjort det, er at Taxa (flertydig) lige nu er en omdirigering til Taxa og ligger i vejen for flytningen. Så hvis flytningen vedtages, skal Taxa (flertydig) lige slettes først.

Iht. Wikipedia:Navngivning#Generelle_konventioner punkt 5. Brug de mest almindelige navne bør artiklen om hyrevogne/taxier hedde Taxa. Så Taxi skal omdøbes til Taxa.
Så den nuværende flertydighedsartikel Taxa skal hedde Taxa (flertydig), iht. normen om flertydighedsartikler som Sarrus henviser til ovenfor.
Det blev til to omdøbninger isf. én. Face-smile.svg --Madglad (diskussion) 9. dec 2017, 14:26 (CET)