Diskussion:Tog

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Definitionen pr. 24. august vil også omfatte sporvogne som transportform. Skal sporvogne høre med i transportformerne? Hvis de skal det, skal sporvogne også nævnes i listen. Hvis sporvogne ikke skal med, må beskrivelsen af tog ændres.

Mvh Niels Fogde, telefon: 20 40 48 60, fogde snabela dsb.dk

Sporgvogne er skam også en form for tog. Som artiklen skriver i indledningen: Et tog er et transportmiddel bestående af en række indbyrdes forbundne vogne, der kører på skinner. Vognene kan være trukket af et lokomotiv (tidligere også af heste) eller de kan være selvkørende (togsæt). --|EPO| 24. aug 2006 kl. 22:19 (CEST)
Nej sporvogne er netop ikke tog. Sporvogne er primært beregnet til at køre i gadeplan mens tog normalt kører på særskilte baner. Dannebrog Spy 8. sep 2006 kl. 19:32 (CEST)