Diskussion:Tommelfingerregel

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

http://www.praestkjaer.dk/dk/t.htm#tommelfingerreglen beskriver den forklaring på tommelfingerregel, som jeg har lært. --Palnatoke 30. jun 2005 kl. 23:00 (CEST)

Den minder i høj grad om, hvad jeg har lært engang. Det er dog ved at være længe siden, så det kan godt være, at det i virkeligheden drejde sig om den, der her kaldes griberegel II: Man griber om spolen med højre hånd, så fingerspidserne peger i strømmens retning. Så vil magneten have nordpol til tommelfingersiden. Princippet er jo det samme.--Heelgrasper 30. jun 2005 kl. 23:07 (CEST)

Definitionen af tommelfingerreglen er lidt snævrere, end den bør være IMHO. Man bruger også en tommelfingerregel i betydningen "en tilnærmet værdi" eller "tilnærmet fremgangsmåde" i situationer, hvor det er besværligt - og unødvendigt at have større nøjagtighed. --Sir48 (Thyge) 30. jun 2005 kl. 23:22 (CEST)

Enig.--Heelgrasper 30. jun 2005 kl. 23:25 (CEST)
Da jeg havde fysik i skolen hed det gribereglen, men ok, der er visse steder hvor den kaldes tommelfingerreglen. Spg. er så om det er relevant med en flertydig. Selv mener jeg det ikke... G®iffen 30. jun 2005 kl. 23:53 (CEST)
Det er relevant at have gribereglen/højrehåndsreglen med som mulig forklaring på tommelfingerreglen, men det er så også alt. Indholdet af gribereglen/højrehåndsreglen hører naturligvis til på en side om magnetisme. --Palnatoke 1. jul 2005 kl. 08:03 (CEST)


Ægte baggrund? "... at det var tilladt for en husbond at straffe sin hustru med slag, sålænge stokken eller spanskrøret han anvendte ikke var bredere end hans tommelfinger."

Jeg savner en præcis kilde til dette. Jeg har set omtalt, at der skulle eksistere en (middelalderlig, engelsk) common law bestemmelse herom, men en sådan eksisterer ikke. John.St 28. jan 2010, 05:33 (CET)

Det forekommer besynderligt, at denne artikel er placeret under norm og omdirigeret fra rettesnor. Det kan ingen brugere da finde rundt i.--Ramloser (diskussion) 25. maj 2013, 23:25 (CEST)[svar]