Diskussion:Transvestisme

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Artiklen bærer præg at sygeliggørelse af "den anderledes seksualitet" mm. Dette f.eks. i sætning "Tilstanden må skelnes fra ...". Tilstand beskriver en sygdom, defekt eller afvigelse, og transvestisme kan kun dårligt beskrives som sådan. --Surelars 22. mar 2006 kl. 15:47 (CET)

Tilstand er ikke noget afvigende per definition. Og slet ikke noget negativt afvigende. Man snakker for eksempel om kritisk tilstand eller stabil tilstand, tilstand af lykke og hvis vi går over i datalogien, så er ingen tilstande bedre end andre - det er bare den nuværende tilstand af et givent program, uagtet hvad den måtte være. Jeg ved ikke helt, hvor du får det negative i udtrykket fra. Om transvestisme (eller det modsatte) så er en tilstand, er noget helt andet. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 22. mar 2006 kl. 16:01 (CET)
Nej, ikke per definition. Men ord er meget andet end en simpel definition. I denne halv-medicinske kontekst synes jeg også, brugen af "tilstand" konnoterer, at transvestisme er et om ikke patologisk så i hvert fald midlertidigt fænomen, som enten af sig selv eller ved behandling kan bringes til ophør. Man kan fuldt ud lige så vel bare skrive "Transvestisme må skelnes fra ...". --Pinnerup 22. mar 2006 kl. 18:32 (CET)
Ordet antyder sygdom i den benyttede sammenhæng. Så jeg har rettet til: T. må ikke forveksles med...--Sir48 (Thyge) 22. mar 2006 kl. 23:44 (CET)

Jeg overvejer at fjerne sætningen "Det vider ikke hvorfor nogen er transvestitter". En artikel om fodbold ville næppe sige "Det vides ikke hvorfor nogen spiller fodbold". Sætningen siger derfor for mig at se, at der er noget forkert eller sygeligt ved at være transvestit. Har nogen indvendinger mod at sætningen fjernes? --Surelars 22. mar 2006 kl. 23:56 (CET)

Det er jeg mere tvivlende overfor, selvom jeg godt kan se pointen. Måske skulle det hellere uddybes, for det er et legitimt spørgsmål omkring en minoritet, hvis tilbøjelighed på en måde må være kulturelt betinget (ville der være transvestisme, hvis der ikke var den forskel i traditionel mands- og kvindedragt, f.eks). --Sir48 (Thyge) 23. mar 2006 kl. 00:24 (CET)

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Maxim slettede Image:La_Palma_drag_queen.jpg: Deleted because "In category [[:Category:Unknown as of 21 March 2008|Unknown as of 21 March 2008]]; no license/permission/source". using [[WP:TW|TW]];

-- CommonsTicker 29. mar 2008, 03:20 (CET)

Transvestitisme vs. transkønnethed[redigér wikikode]

En bruger har i dag ændret indledningen til: Transvetisme - Transperon ...
Jeg har flyttet rundt, så det blev mere sætningspræget. Men efter følgende tjekkede jeg, om Transperson linkede til artiklen, hvilket den ikke gør; den linker i stedet til Transkønnethed. Jeg spekulerer derfor på, om indførelsen af betegnelsen transperson svarende til transvetisme er en fejl. Desværre kan jeg ikke tjekke det i det eksterne link, som tilsyneladende ikke er tilgængeligt pt. Input ønskes! --Arne (Amjaabc) (diskussion) 7. feb 2018, 14:14 (CET)