Diskussion:Tvillingeparadokset

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Nogen må godt checke afsnittet om acceleration - det er skrevet ud fra hukommelsen. - Manscher 14. maj 10:36 CEST

Paradokset i tvillingeparadokset består i, at der er tilsyneladende symmetri mellem de to tvillinger. Den populære forklaring om, at det er acceleration der alene bryder symmetrien og dermed er årsag til at den ene ældes langsommere end den anden er dog ikke korrekt i den forstand, at man kan formulere tvillingeparadokset uden brug af acceleration eller man kan indlægge acceleration i den ene tvillings rejse på sådan en måde, at acceleration åbenlyst ikke alene kan forklare tidsforskellen. Se fx. den engelske artikel en:Twin paradox#Alternative resolution of paradox for en mere essentiel forklaring af paradokset. --Filip Larsen 9. jul 2005 kl. 11:09 (CEST)