Diskussion:Tyrkiet

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Tyrkiet er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.

Huskeliste for Tyrkiet: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Tyrkiet Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyrkiet, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tyrkietrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Denne artikel er en del af WikiProjekt Verdens lande, et forsøg på at forbedre artikler om verdens lande på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Landeproces
Denne artikel er i fokus hos WikiProjekt Lande
Artikel oprettet
Gjort - artiklen blev oprettet 7. juni 2003 af Bruger:Glenn.
Artikel start-mærket
Gjort - artiklen oversteg 15 kb med Bruger:Metalindustriens kulturafsnit.
Artikel afsnitsinddelt
Gjort - artiklen mangler nu kun gennemlæsning(er)
Indledning Ikke færdig
Artiklen er færdig
Etymologi
Historie
Politik
Administrativ inddeling
Geografi
Natur
Klima
Økonomi
Uddannelse
Infrastruktur
Demografi
Kultur

Jeg har slettet påstanden om, at det tyrkiske sprog skulle være beslægtet med finsk og ungarsk. Dette er indtil videre kun teori, og er ikke blevet endegyldigt bevist, og derfor kan jeg ikke se hvorfor det skal nævnes her. (Skrev 87.51.211.9 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det er ikke bevist at tyrkisk er beslægtet med finsk og ungarsk. Nærmere tværtimod, der er flere teorier der beviser at tyrkisk tilhører Altaisk sproggruppe. (Skrev 85.81.10.89 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Tyrkiet ligger ikke i Mellemøsten[rediger kildetekst]

Det bliver nævnt Tyrkiet til dels ligger i Mellemøsten. Landet har aldrig været mellemøstligt og dets asiatiske del betegnes Lilleasien. (Skrev 85.83.126.89 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Så ret det.. --|EPO| 29. feb 2008, 17:36 (CET)

Parlamentarisk diktatur[rediger kildetekst]

Tyrkiet er et parlamentarisk diktatur. Kritik af regeringen er forbudt og strafbart og en række modstandspartier er forbudt ved lov. Regeringen overtog magten i landet ved et militærkup i 80erne og blev ikke valgt demokratisk til. Anders 31. jan 2009, 15:39 (CET)

Kilder, tak. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 11. feb 2009, 23:09 (CET)

Der er et syndigt rod her. Vælges præsidenten for 5 eller 7 år (de sidste 3 gange har det været 7)? Er Gül præsident - ikke i følge Abdullah Gül? Og er det parlamentet eller vælgerne der vælger præsidenten? Det ser ikke lovende ud - og jeg er for træt! --Søren Nielsen 5. apr 2009, 01:35 (CEST)

Men selvom du er træt, er du stadig i stand til at svinge om dig med positiviteter og konstruktiv kritik - tusind tak! --Hockeyindustrien 12. apr 2009, 20:44 (CEST)
Ifølge 2006-undersøgelsen af, hvem vi er Konda tyrkiske etnicitet. 81,33% tyrkere, kurdere ZaZa-talt, og 15,6% andet 3,1%, det vigtigste sprog i Tyrkiet Turkish meningsmåling 85,54%, 11,97% kurdisk, arabisk 1,2%, andre sprog 1,4
Amerikanske data fra Ethnologue: Sprog of the World Organization PA St. Andrews - i forhold til 2001
Etnisk oprindelse i Tyrkiet:
86,21% af de tyrkiske
Kurdiske 8,36%
Tjerkessiske 2,14%
Arabic 1,63%
Zaza 0,53% (Skrev 193.140.219.29 (diskussion • bidrag) 19. aug 2011, 11:36. Husk at signere dine indlæg.)