Diskussion:Værnemager

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Besættelsen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Besættelsen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Besættelsenrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

(erstatnings)kaffemøde[rediger kildetekst]

I artiklen står der: "I foråret 1943 havde Foss et (erstatnings)kaffemøde med sin kontakt i Indenrigsministeriet, Gunnar Seidenfaden, på Grand Cafe i København."

Ud fra uofficielle links fra Google kan jeg se, kaffemøder handler om vidensdeling og diskussionsgrupper. Jeg synes dog, det ville være godt, hvis Wiki havde en mere præcis beskrivelse af, hvad der faktisk skete. Måske er "kaffemøde" uformelt, men hvis nogen med mere viden end jeg ved, hvad der skete mellem Foss og Seidenfaden, og hvad dette møde førte til, så ville det uden tvivl være en stor hjælp, da dette møde ser ud til at bære ret stor vægt. Det er egentlig i særlig grad manglen på kilder, der i dette opslag bekymrer mig. --92.243.251.196 31. aug 2015, 23:55 (CEST)

Kaffemøde er et velkendt udtryk for fraktionsmøde, som holdes udenfor de officielle møder, men ofte indenfor fraktioner i et parti el. lign. Tilsvarende uformelle møder, som holdes under officielle møder mellem fraktioner/parter hedder korridorforhandlinger og resultaterne korridoraftaler. Udtrykkene bruges også i dag.--Madglad (diskussion) 1. sep 2015, 00:32 (CEST)