Diskussion:VM i fodbold (mænd)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:VM i fodbold)
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Arrangeres EM virkelig af FIFA, jeg troede da at det var UEFA, der stod bag. Isfisk 14. feb 2005 kl. 12:30 (CET)

Tror vist du har ret, jeg retter det lige til UEFA :-)

Nyt artikelnavn?[rediger kildetekst]

Er der stemning for at flytte artiklen til det mere mundrette VM i fodbold eller Verdensmesterskabet i fodbold? --Henrik Hansen 3. jul 2006 kl. 08:41 (CEST)

Ikke nogen der har en mening om dette??? --Henrik Hansen 10. jul 2006 kl. 18:34 (CEST)
Det lyder logisk. Men kun hvis det passer med logikken inden for andre sportsgrene. Tjekker du?--Ernst Poulsen 11. jul 2006 kl. 01:03 (CEST)
Bør artiklen ikke hedde det reelle navn på turneringen, nemlig FIFA World Cup? Så kan "VM i fodbold" eller "Verdensmesterskabet i fodbold" jo blot føre hen til det navn? Tøndemageren 12. jul 2010, 00:24 (CEST)
Er der ingen der har en mening om dette? Som udgangspunkt synes jeg da at artiklerne bør stå opført under deres reelle navne! Så I må meget gerne komme med meninger om dette også. Tøndemageren 31. aug 2010, 13:02 (CEST)
Vi har en norm, der siger, at artikler skal navngives efter, hvad flest dansktalende finder naturligt, og det er nok de færreste, der taler om FIFA World Cup. Folk siger VM.
- Sarrus (db) d. 29. jul 2011, 21:54 (CEST)
Men som det nævnes i Diskussion:Kvalifikation til FIFA World Cup 2014 (UEFA)‎ er det ikke navnet på turneringen - men blot hvad det er. Artiklen om Lars Løkke Rasmussen hedder heller ikke Statsministeren, Statsminister Lars Løkke Rasmussen eller Lars Løkke, selvom jeg da høre det brugt mere end Lars Løkke Rasmussen?? mvh Tøndemageren 29. jul 2011, 22:08 (CEST)
Personer hedder jo det, de hedder. Man oversætter jo ikke personnavne :-). FIFA World Cup er det engelske navn. På dansk hedder det jo VM/Verdensmesterskaberne i fodbold.
- Sarrus (db) d. 29. jul 2011, 22:20 (CEST)
Det er jo så det jeg prøvede at forklarer på ‎den anden diskussionsside, at det lige præcis ikke gør. FIFA har registret varemærket FIFA World Cup i DK - altså er det danske navn også FIFA World Cup. En fordanskning af dette vil være FIFA Verdensmeskerskabet/Verdensmesterskaberne. Lige gyldigt hvad, er det danske navn også inklusiv FIFA og eksklusiv "i fodbold". Men hvis man oversætter konkurrencenavne, hvorfor hedder det så UEFA Champions League? Og hvis det er fordi det er dét navn, turneringen er kendt under, jamen hvorfor hedder det så ikke Champions League i fodbold i Europa, da turneringen jo sjældent benævnes UEFA Champions League i daglig tale? Men det er den måde hvorpå VM i fodbold i øjeblikket opskrives. mvh Tøndemageren 29. jul 2011, 22:36 (CEST)

http://www.dr.dk/Sporten/Fodbold/ ser man godt nok ikke meget til "FIFA World Cup" - og mit gæt er at det samme gør sig gældende generelt. --Palnatoke 29. jul 2011, 22:44 (CEST)

Hvilket er lidt underordnet i det jeg prøver at få frem. Det jeg prøver for det første at få frem er at FIFA bør være en del af navnet, da det lige gyldigt hvordan og hvorledes du ser på det, er en del af navnet. For det andet er det nuværende navn forkert i forhold til gældende standard på da.wiki og desuden er det nuværende navn er en fortælling af hvad det er - ikke navnet på det. Altså samme problematik som jeg pointerede med "Lars Løkke Rasmussen vs Statsministeren". Og mht dr.dk bruger de skam også "FIFA Verdensmesterskabet", omend de også bruger VM i fodbold - men samme medie bruger højst sandsynligt også betegnelser som "statsministeren" og "Danmarks statsminister" om Lars Løkke Rasmussen, så det er vel i og for sig irrelevant? mvh Tøndemageren 29. jul 2011, 22:55 (CEST)

"FIFA Verdensmesterskabet"? Nej, det er en konstruktion som stort set ikke ses - med andre ord: PR-afdelingen i FIFA har ikke gjort sit arbejde godt nok. Er det vores opgave at kompensere for det? --Palnatoke 29. jul 2011, 23:08 (CEST)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Thugchildz satte slettemarkør SpeedydeleteImage:FIFA_Worldcup_Copy_for_Germany_1990.jpg: <span class="autocomment">Licensing</span>;

-- CommonsTicker 16. mar 2007 kl. 11:13 (CET)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Cool Cat slettede Image:FIFA_Worldcup_Copy_for_Germany_1990.jpg: Deleted as per [[Commons:Deletion requests/Image:FIFA Worldcup Copy for Germany 1990.jpg]];

-- CommonsTicker 9. apr 2007 kl. 04:13 (CEST)

Mest deltagende land[rediger kildetekst]

"Mexico er det land, der har deltaget flest gange til en VM-slutrunde." er næppe korrekt. Svaret er Brasilien jvf. fx: http://en.wikipedia.org/wiki/All-time_table_of_the_Football_World_Cup eller http://en.wikipedia.org/wiki/National_team_appearances_in_the_FIFA_World_Cup#Ranking_of_teams_by_number_of_appearances . Mexico er "kun" nummer 5.

Redigeringen du henviser til, er kommet af et spørgsmål i Hvem vil være millionær den 12. maj 2012 på TV 2. Spørgsmålet var hvilket af følgende lande havde deltaget ved VM flest gang: Mexico, Uruguay, Holland og et mere (kan ikke lige huske det). Blandt de fire nævnte lande, var det dog Mexico der havde deltaget flest gange. Det er derfor rettelsen var lagt ind i artiklen. Der er, som du også nævner, imidlertid ikke korrekt, at det er den nation der har deltaget mest. Rettelsen er derfor også fjernet igen. mvh Tøndemageren 12. maj 2012, 21:57 (CEST)

Fint nok. Det var jo også "Hvem vil være millionær", der fik mig til at fare i Wikipedia. Det undrede mig, at et "middelmådigt" hold som Mexico placerede sig foran stærke fodboldnationer som de andre, måske især ikke-europæiske Uruguay. Men forklaringen er jo zoneinddelingen, som berøres i http://da.wikipedia.org/wiki/VM_i_fodbold_(kvalifikation): Afrika, Asien , Nord- og Centralamerika og Caribien, Sydamerika, Oceanien, Europa. M.a.o.: der spilles i to amerikanske zoner: Nord og Syd. Og i det selskab (Nordamerika, Caribien og de mellemamerikanske stater) er Mexico selvfølgelig en "gigant". Zoneopdelingen burde måske tydeliggøres i artiklen/artiklerne, fx:

  • Afrika
  • Asien
  • Nord- og Centralamerika og Caribien
  • Sydamerika
  • Oceanien
  • Europa

Mvh PAK (ellers totalt blank i fodbold ;o)