Diskussion:Valgmonarki

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Paven er vel ikke konge? (Skrev 77.215.143.98 (diskussion • bidrag) 22. feb 2014, 03:46‎ . Husk at signere dine indlæg.)

Monark. --Palnatoke (diskussion) 7. mar 2014, 11:27 (CET)

Norge er et arvemonarki, men så vidt jeg ved valgte de Haakon 7. af Norge demokratisk. Tæller det? --Amargaard (diskussion) 28. dec 2020, 22:33 (CET)

Processen var, at Stortingent efter flere sonderinger besluttede sig for at tilbyde den norske trone til prins Carl af Danmark. Hans betingelse for at modtage tronen var, at det norske folk tillige ved en folkeafstemning skulle beslutte sig for det fremtidige statsstyre (om de ville have en konge (prins Carl) eller de foretrak en republik) - så man kan sige, at der findes et antal eksempler, hvor en monark eller en tronfølger godkendes ved en folkeafstemning (Belgien, Grækenland, Maldiverne og Danmark er eksempler ud over Norge i 1905), men disse enkeltstående folkeafstemninger gør ikke som sådan disse lande til valgmonarkier. Derfor kan man selvfølgelig godt på et eller andet tidspunkt indsætte et underafsnit i artiklen om sådanne godkendende folkeafstemninger. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 28. dec 2020, 23:38 (CET)