Diskussion:Vestbanen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Denne artikel nævner ikke S-togs-stationerne mellem København og Høje Taastrup. Dækker betegnelsen Vestbanen da kun de spor, som benyttes af fjerntog?--C960657 9. jun 2007, 10:47 (CEST)

Så er S-banestationerne tilføjet. --Dannebrog Spy 9. jun 2007, 16:01 (CEST)

Uoverskueligt kort[rediger kildetekst]

Jeg synes, at kortet i {{Skabelon:Vestbanen}} er blevet uoverskueligt, især omkring Valby og mellem Enghave og Dybbølsbro. Der rummer mange sidespor, udfletninger mv., som givetvis er rigtige nok, men som gør diagrammet uoverskueligt. Jeg foreslår, at kortet opdateres, så detaljeringsgraden bliver mindre. Jeg synes, det går an, idet kortet jo alligevel ikke er tænkt til at rumme alle detaljer som fx [1]. Desuden synes jeg, man bør tilstræbe, at den gennemgående bane er repræsenteret ved en lige linje og ikke en snørklet en af slagsen (fx slår fjerntogssporene et ordentligt sving omkring Valby). Jeg vil gerne selv stå for disse ændringer, men jeg vil gerne lige høre andre folks mening først, før jeg går i krig. --C960657 10. jan 2010, 21:41 (CET)

Uoverskueligt, måske bl.a. fordi det er forkert. Der findes ikke deciderede "værksteder" i f.eks. Ringsted, Slagelse og Roskilde, men der var hhv. er remise(r) (Roskilde har "sporværktøjsdepot" bl.a. for maskiner til sporvedligeholdelse). Høje Tåstrup har sidespor, men ingen godsbane, men en række andre stationer har sidespor, f.eks. Roskilde og Ringsted. Uoverskueligt måske også fordi det er uklart hvad kortet skal vise / bruges til. I Slagelse er angivet såvel Slagelse-Næstved banen som Slagelse-Værslev banen. Historisk korrekt, men den første er nedlagt og den anden delvist nedlagt og delvist en del af Regionstog Høng-Tølløse Jernbane. Hvis det skal vise nutiden, er det forkert. Hvis det skal vise fortiden - altså de baner og anlæg, der var, er kortet også forkert. København H er også diffus. På hele Vestbanen mangler stationer som Kværkeby og Forlev, der ganske vist ikke har passagerekspedition, men vel er lige så vigtige som f.eks. sidespor. Skemaet over kortet er også upræcist. Der er ikke 2 spor (jo det meste af vejen) men faktisk 4 spor mellem Roskilde og Høje Tåstrup og vel også 4 (et enkelt sted 5) hvor S-banen løber parallelt med Vestbanen. Antallet af stationer alene på fjernbanen er ikke 11 men 15 (inkl København H og Korsør og naturligvis Glostrup) + 2 Trekroner T og Hedehusene T.--John 11. jan 2010, 21:54 (CET)
Det store spørgsmål er jo, hvad man skal vise på kortet. Vi kan jo vedtage udelukkende at vise strækningen for passagerfjerntog. Så kunne man måske i en anden artikel skrive om godsforbindelserne og have et kort med dér.
En oprydning kunne jo være gavnligt. Jeg ville bare gerne vide, hvilke ændringer du vil foretage - så er det nemmere at tage stilling. --|EPO| COM: 21. okt 2010, 14:59 (CEST)