Diskussion:Vesterbro

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Forslag til forbedring af artiklen[rediger kildetekst]

Linje 4 skrives "Efter at have haft et rygte som Københavns luder- og narkomankvarter, hvor kun de fattigste ville bo". Kunne det ikke skrives og uden "luder- og narkomankvarter" og blot lavindkomstkvarter med? --JBM (diskussion) 6. jan 2018, 13:49 (CET)

Jeg er enig i, at formuleringen i hele dette afsnit er uheldig og af mange grunde. "De seneste år" er en upræcis term. Resten af afsnittet kan betragtes både som POV og som førstehåndsforskning al den stund, at der ingen kilder angives. Et bud på en anden (næppe endelig) formulering kunne lyde således:
"Som andre brokvarterer opstået efter midten af 1800-tallet blev også Vesterbro bebygget med tæt og højt spekulationsbyggeri, hvilket først og fremmest tiltrak lavindkomstgrupper. Efter 2. verdenskrig blev Vesterbro udpeget som et af flere områder, hvor en sanering (byfornylse) var påkrævet. (kilde er København, skitse til en generalplan, Stadsingeniørens Direktorat 1954). Imidlertid trak saneringerne ud, og blev først igangsat omkring 1980 (kan være for upræcist). Fra begyndelsen havde området tiltrukket en stor del prostituerede, som især virkede ved Halmtorvet.[kilde mangler] Da narkoen slog igennem i slutningen af 1960-erne, blev bykvarterer også samlingssted for mange narkomaner, ikke mindst efter, at Fristaden Christiania fordrev dem fra sit område.[kilde mangler] Byfornyelsen har også bevirket en delvis ændring af befolkningens sammensætning, men bydelen er fortsat hjemsted for socialt dårligt stillede familier.(kilde hertil kunne være relevant statistik fra Københavns Kommune)
Betragt ovenstående som et forsøgsvis udspil, ikke en endelig tekst. Rmir2 (diskussion) 6. jan 2018, 14:14 (CET)