Diskussion:Vielse

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jeg er ikke sikker på om en indgåelse af registreret partnerskab almindeligvis betragtes som en vielse, eller om ikke en vielse betder "indgåelse af ægteskab" - med andre ord: Hvis man ikke betragter et registreret partnerskab som et ægteskab, er indgåelsen ikke en vielse. --Palnatoke 12. nov 2004 kl. 11:03 (CET)

Indsættelse af en præst i et præsteembede kaldes præstevielse eller ordination

Det forekommer almindeligt (i Folkekirken) at en præst efter nogle år i et (mindre) embede avancerer til et embede ved en anden kirke. Han bliver da (højtideligt) indsat her – ikke nødvendigvis af biskoppen, men f.eks. af provsten. Denne handling kaldes ikke præstevielse eller ordination; en præst ordineres kun én gang.

Sebastjan 20 feb. 2005 kl. 10:25 (CET)

Han vies altså ikke til et bestemt embede, men til præsteembedet som sådan - jeg omformulerer. Tak. --Palnatoke 20. feb 2005 kl. 10:32 (CET)

Artiklen kunne godt udbygges med f.eks:
  • Vielsens retsvirkning
  • Forudsætninger for at blive viet, herunder lysning
  • Ceremoniernes indhold
  • Vielsesattest
  • Regler for efternavne, nu og tidligere
og endelig forekommer der nok vielser med andre regler og andet indhold uden for Danmark. De bør vel også behandles. --Sir48 (Thyge) 12. jul 2005 kl. 17:27 (CEST)
En del af de emner hører under Ægteskab snarere end Vielse, men det er gode ideer. --Palnatoke 12. jul 2005 kl. 18:04 (CEST)

Artiklen indeholdt en masse vrøvl. En vielse er den handling, der etablerer et ægteskab. Man kan udvide artiklen om selve ceremonien, men hvad der vedrører ægteskabet (betingelser, konsekvenser etc.) bør angives i artiklen om ægteskab. Og så vielse og parforhold ikke noget med hinanden at gøre ... --Pugilist (diskussion) 29. maj 2022, 23:53 (CEST)[svar]