Diskussion:Vindenergi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Møller Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Møller, et forsøg på at koordinere oprettelsen af møllerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg synes hele denne artikel skal flyttes til artiklen "Vindmølle". Ordet vindmølle optræder 15 gange i artiklen, ordet vindenergi optræder 3 gange (inklusive titlen). Artiklen "Vindenergi" kunne så måske omfatte henvisninger til alle former for vindenergi eksempelvis vindmøller, sejlskibe etc. (Skrev BjornGraabek (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Da det handler om "vindgeneratorer" er betegnelsen "vindmølle" helt forkert. En mølle er to sten, der roterer og maler korn til mel. Dette drejer sig om at generere elektricitet af vindenergi. På engelsk taler man om windgenerators og windturbines, men ikke windmills. (Skrev PeterLauridsen (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Nu er "vindmølle" det mest udbredte navn for den type kraftværker. Så det vil være naturligt at anvende dét navn. Imidlertid ser jeg intet problem i at beholde denne artikel om vindenergi, der beskriver fænomenet. Den burde nok blive tilpasset lidt, men det kunne være meget værre. --|EPO| COM: 27. apr 2012, 17:36 (CEST)

Start en diskussion om Vindenergi

Start en diskussion