Diskussion:Volkswagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Biler Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Biler, et forsøg på at koordinere dækningen af biler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Mellemkrigstid.jpg Denne artikel er en del af WikiProjekt Mellemkrigstiden, et forsøg på at forbedre artikler om Mellemkrigstiden på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Untitled[redigér wikikode]

Vi har to artikler om dette emne: VW og Folkevogn - nogen bedes slå dem sammen til én. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 14. sep 2004 kl. 09:18 (CEST)

Vi har stadig de to artikler ... Byrial 11. nov 2004 kl. 20:07 (CET)

Forkert billedtekst[redigér wikikode]

Såvidt jeg kan se er billedet ikke af den originale folkevogn - den havde delt bagrude.

Hvis nogen kan foretage en nærmere typebestemmelse, så lad os høre. --|EPO| 15. apr 2006 kl. 18:24 (CEST)
Jeg vil ikke lige rode mig ud i en nøjagtig aldersbestemmelse, men den afbildede model ser ud til tidligst at kunne være fra slutningen af 60'erne.--Thomas Thorsen 7. jun 2006 kl. 07:57 (CEST)

Det er en VW fra 1971! Betegnelse: VOLKSWAGEN 1300 Dato for første indregistrering 18-05-1971

Fabrik, fabrikant, bilmærke?[redigér wikikode]

Folkevogn (Tysk: Volkswagen) er en tysk fabrikant af biler. Jeg forstår ikke helt sammensætningen. Skal artiklen Folkevogn være betegnelsen for et bilmærke, et fabrikat - eller er det Volkswagen der henvises til som bilfabrikken (fabrikanten). --Philo 6. jun 2006 kl. 23:33 (CEST)

For mig er betegnelsen "Folkevogn" stort set kun forbundet med Volkswagen-"boblen", dvs. en model. Bilmærket er Volkswagen, som kan forkortes VW. Opslaget for fabrikken bør være Volkswagen, ikke VW eller Folkevogn. VW og evt. Folkevogn kan henvise til Volkswagen.--Thomas Thorsen 7. jun 2006 kl. 07:57 (CEST)
Enig med Thomas. Så bør artiklen vel ændres til (sammenlægges med) Volkswagen, og et henvisningsopslag fra Folkevogn. --Philo 10. jun 2006 kl. 00:32 (CEST)

VW eller Volkswagen?[redigér wikikode]

Skal artiklerne om Volkswagens biler, fx VW Golf og VW Passat starte med Volkswagen eller VW? --Christian Giersing 18. maj 2008, 17:56 (CEST)