Disney Sjov

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Disney Sjov er et ugentligt TV-program for børn, der sendes fredag aften på DR1. Programmet er den danske udgave, af det amerikanske TV-show The Disney Afternoon. Programmet er en sammensætning af forskellige tegnefilm med alle de kendte Disney-figurer, uden afbrydelser. Der vises i reglen to nytegnede tegnefilm i programmet, som er specielt tegnet til TV, og dette suppleres med to klassiske kortfilm fra 1930'erne eller 1940'erne. Tegnefilmene bliver udvalgt af redaktionschefen Jakob Stegelmann.

Programmet startede i Danmark i 1992 med at blive vist tirsdag eftermiddag kl. 17:00, men skiftede derefter i 1994 sendetidspunkt til fredag aften kl. 19:00 med genudsendelse lørdag morgen kl. 09:00, hvor programmet også fik ny grafisk opsætning. Programmet holdt i 1999 en pause, da DR1 ikke følte at pris og kvalitet på tegnefilmene hang sammen, men efter en massiv seerstorm, vendte programmet tilbage på skærmen fredag aften, med genudsendelse lørdag morgen kl. 08:00.

Disney Sjov er i daglig tale også kendt som Disney Show. Med programmet var DR1 med til at introducere Disney-tegnefilmene på dansk TV. Tegnefilmene er siden også blevet sendt på TV 3 og TV Danmark, og i 2003 fik tegnefilmene deres egen TV-kanal, da Disney Channel startede, efterfulgt af søsterkanalenerne Toon Disney i 2005 som senere blev erstattet af Disney XD i Danmark i 2009 og Playhouse Disney i 2006.

Tegnefilm[redigér | redigér wikikode]