Djupfjorden (Moskenes)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Djupfjorden. (Se også artikler, som begynder med Djupfjorden)
Djupfjorden
Djupfjorden Moskenes 01.jpg
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Moskenes
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Lofoten
Type Fjord
Maks. længde 2 km
Maks. dybde 123 meter
Oversigtskort

Djupfjorden er en vig af Vestfjorden i Moskenes kommune i Nordland fylke i Norge. Den går to kilometer i nordvestlig retning fra indløbet mellem Djupfjordodden i nord og Djupfjordbøan i syd hvor Europavej E10 krydser via den 259 meter lange Djupfjordbroen.[1]

Vigen ligger midt mellem Moskenes og Reine, omgivet af de høje fjelde Reinebringen (448 moh.) på nordsiden, Munken (717 moh.) i fjordbunden og Gylttinden (543 moh.) i syd. Fra det trange indløb udvider Djupfjorden sig gradvis til 700 meter. Dette kombineret med den lavvandede indløb gør den til en karakteristisk tærskelfjord.

Djupfjord Lofoten Norway 2009.JPG
Djupfjorden

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Djupfjorden Arkiveret 10. januar 2016 hos Wayback Machine på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi