Dmitrij Kabalevskij

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dmitrij Borisovitsj Kabalevskij (30. december 190414. februar 1987) var en russisk komponist.

Hans produktion omfatter værker i alle genrer, operaer, balletter, 4 symfonier og korværker indeholdende hyldest til Sovjetunionen, klaverværker m.m.

Han blev født i Sankt Petersborg i 1904. I hans barndom var han meget intereseret i poesi, kunst og musik. Han digtede, malede og spillede klaver. I 1925 kom han på konservatoriet i Moskva, imod hans fars ønsker. Han var færdig i 1932, som pianist og komponist, og blev professor ved konservatoriet.

Under 2. verdenskrig skrev han fædrelandssange, og var medlem af det kommunistiske parti i 1940'erne. Desuden komponerede han også musik til teater og film.

Generelt var han ikke så risikabel i udtryk af harmonier, men han foretræk det mere traditionelle sammenhængende spil, med dur og mol-sammenspil.

Kabalevski anstrengte sig meget for at forene musik med børn. Han skrev specielt børnemusik, og lavede en musikuddannelses program for 24 skoler. Han underviste også selv 7-årige. Han skrev også en bog omkring musik og uddannelse.

Kabalevsky skrev indenfor alle musikgenre, alle hans stykker var nøjagtige billeder af de virkelige begivenheder i Rusland. Specielt det er han husket for.

Komponister Stub
Denne biografi om en komponist er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi