Drezdenko

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Drezdenko
Drezdenkos byvåben Drezdenkos byflag
Overblik
Land Polen Polen
Voivodskab Województwo lubuskie, Lubusz
Postnr. 66-530 Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 9.800 (2021)[1] Rediger på Wikidata
 - Areal 10,7 km²
 - Befolknings­tæthed 914 pr. km²
Andet
Tidszone UTC+1 (normaltid)
UTC+2 (sommertid) Rediger på Wikidata
Hjemmeside www.drezdenko.pl
Oversigtskort

Drezdenko (udtale: [drɛzˈdɛŋkɔ]; tysk: Driesen) er en by og en kommune (Gmina) i det vestlige Polen, der ligger i voivodskabet Lubusz (Województwo lubuskie) og har 9.800(2021)[1] indbyggere og et areal på 10,74 km². Den er en del af powiatet (amt) Strzelce-Drezdenko.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Dobrogost og hans brødre, arvingerne til Drezdenko, hylder Kong Kasimir 3. af Polen (dokument fra 1365)

Området var et sted for et grænsefort til den middelalderlige polske stat. Under Bolesław 3. Wrymouth's regeringstid blev det hævet til rang af Kastellan. I perioden med Piast-slægten var det oprindeligt en del af Hertugdømmet Storpolen og derefter genstand for kampe mellem hertugdømmet og Markgrevskabet Brandenburg, som overtog kontrollen over det efter 1296. Det blev solgt af brandenburgerne til De Tyske Ridderes Klosterorden i 1317 under myndigheden af ridderne Burkhard og Heinrich von der Osten. Men i 1365 blev det en del af Kongeriget Polen, under kong Kasimir 3. af Polen (den store) styre, for igen at gå tabt til de teutoniske riddere i 1408 Byen blev forsømt af de teutoniske riddere, slottet brændte ned, og dele af bymuren kollapsede.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b bdl.stat.gov.pl, hentet 4. oktober 2022 (fra Wikidata).
Polsk geografiSpire
Denne artikel om polsk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi