Edøyfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Edøyfjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Aure og Smøla.
Kommuner (Fylker) Møre og Romsdal
Område Nordmøre
Maks. længde 26 kilometer
Oversigtskort

Edøyfjorden er en fjord der går mellem Aure og Smøla kommuner i Møre og Romsdal fylke i Norge. Fjorden er den sydvestligste del af Trondheimsleia og går 26 kilometer mod nordøst til der hvor Ramsøyfjorden kommer fra nord mellem Smøla og Hitra. Fjorden ligger på nordsiden af øerne Tustna, Stabblandet, Solskjeløya, Ertvågsøya og Grisvågøya, og på sydsiden af Smøla og Edøya, som den er opkaldt efter.[1] Fra Edøya er der færgeforbindelse mod syd til Sandvika på Tustna.

Mellem Tustna og Stabblandet går Sålåsundet. Mellem Stabblandet og Ertvågsøya går Imarsundet mod syd, og mellem Ertvågsøya og fastlandet ligger Aursundet. Alle sundene ender ved Vinjefjorden på sydsiden. På Ertvågsøya går også Foldfjorden mod syd fra Edøyfjorden.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Edøyfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi