Edgar Froese

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Edgar Froese med Tangerine Dream under en koncert i 2007 i Eberwald.

Edgar Wilmar Froese (6. juni 1944 - 20. januar 2015[1]) var en tysk kunstner og elektronisk musikpioner, som er bedst kendt for at være grundlægger af den elektroniske musikgruppe Tangerine Dream.

Froese blev født i Tilsit, Østpreussen (i dag i Kaliningrad-provinsen, Rusland) under anden verdenskrig. Han tog klaverundervisning som 12-årig og begyndte at spille guitar som 15-årig. Efter tidligt at have udvist sans for kunst blev Froese optaget på kunstakademiet i Vestberlin for at studere maleri og skulptur.

I 1965 dannede han et band kaldet The Ones, som spillede rock- og R&B-standarder. Da de spillede i Spanien, blev de inviteret til at optræde på Salvador Dalís villa i Cadaqués. Dette indflydelsesrige møde med Dali inspirerede ham til at forfølge mere eksperimenterende retninger med sin musik.

The Ones blev opløst i 1967 efter kun at have udgivet en enkelt plade ("Lady Greengrass"/"Love of Mine").

Efter hjemkomsten til Berlin begyndte Froese at rekruttere musikere til sit "fri-rock band", der skulle blive til Tangerine Dream. Især i 1970'erne og 1980'erne var gruppen pioner og nyskaber inden for den elektroniske pop- og rockscene. Gruppen er trods adskillige udskiftninger stadig aktiv, og Edgar Froese var helt frem til sin død den store drivkraft.

Edgar Froese var erklæret ikke-ryger, ikke stofmisbruger og vegetar.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ R.I.P. Tangerine Dream's Edgar Froese. exclaim.ca. 23. januar 2015. Hentet 23. januar 2015. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]