Edmond Halley

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 16. feb 2015, 13:59 af Cgt (diskussion | bidrag) Cgt (diskussion | bidrag) (Gendannelse til seneste version ved Steenthbot, fjerner ændringer fra 195.215.31.2 (diskussion | bidrag))
Spring til navigation Spring til søgning
Edmond Halley. Måske var hans største opdagelse, at den samtidige Isaac Newton, havde formuleret en overbevisende matematisk formel for tyngdekraften.

Sir Edmond Halley (8. november 165614. januar 1742) var en engelsk astronom, geofysiker, matematiker, meteorolog og fysiker.

I 1705 beregnede Halley, at en lysende komet var periodisk tilbagevendende og ville vise sig igen i 1758. Kometen viste sig som forventet og er nu kendt som Halleys Komet. Desværre døde Halley i 1742 og så derfor aldrig sin forudsigelse blive virkeliggjort.

I 1716 opfandt Halley to typer dykkerklokker, som ville gøre det muligt for folk at udforske dybhavet. Halley var banebrydende for vores forståelse af mange forskellige ting: handel, vinde, tidevand, kartografi, marinehjælpeskibe, navigation, statistik omkring dødelighed og stjernernes bevægelser.

Halley var af den, set med nutidige øjne, fejlagtige overbevisning, at Jorden bestod af koncentriske kugler på størrelse med de inderste planeter, som hver kunne indeholde liv.

Eksterne kilderNaturvidenskabSpire
Denne naturvidenskabelige biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi