Elvin Jones

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Elvin Jones 1976

Elvin Ray Jones (9. september 192718. maj 2004 i Pontiac, Michigan, USA) var en amerikansk jazztrommeslager og bror til jazzmusikerne Hank Jones og Thad Jones. Han betragtes af mange jazzkendere som en af de største trommeslagere nogensinde.

Elvin Jones startede sin karriere som fast trommeslager i jazzklubben The Bluebird i Detroit, og spillede bl.a. med navne som Kenny Burrell og Tommy Flanagan. Han flyttede i 1956 til New York hvor han snart blev en del af John Coltranes kvartet med McCoy Tyner og Jimmy Garrison som faste medlemmer. Hans komplekse, polyrytmiske spillestil udviklede sig i denne periode kraftigt, og han blev en vigtig del af kvartettens særlige musikalske udtryk som det f.eks. høres på A Love Supreme. Senere dannede han egne grupper bl.a. med Jimmy Garrison og Joe Farrell,samt nogle af jazzmusikkens prominente navne.

Elvin Jones var inspireret af trommeslagere som Art Blakey, Philly Joe Jones og Max Roach. Hans voldsomme dynamik, accentuering og frie rytmiske stil spændte dog mere mellem bop-stilen og den mere anarkistiske free jazz og avantgarden, videreført af arvtagere såsom Peter Erskine og Michael Carvin.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:
Trommeslager Stub
Denne biografi om en trommeslager eller en percussionist er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi